Oud & Nieuw recepten KeukenAtelier.com

Oud en Nieuw recepten 2018

by Louise

Oud & Nieuw 2018 | KeukenAtelier.com

Het is een cliché, maar wat vliegt de tijd! Het lijkt nog maar kort geleden dat ik oliebollen stond te bakken voor de afsluiting van 2017 en morgen is het alweer zo ver. Vanavond gaan de krenten, rozijnen en cranberries in een likeur- en rumbadje zodat ze morgen het oliebollenbeslag een extra feestelijk tintje geven. Oliebollen bak ik tenslotte maar één keer per jaar, dus mag mag het wat mij betreft ook best speciaal zijn. Ik bak altijd een ruime hoeveelheid oliebollen, zodat ik ze ook lekker kan uitdelen. Het is ondertussen ook een traditie geworden dat we op nieuwjaarsochtend als ontbijt een warme oliebol eten. Als je ze namelijk even oppiept in de oven, smaken ze alsof ze net gebakken zijn: knapperig van buiten en smeuïg van binnen.

Het schrijven van het laatste artikel van het jaar is ook altijd een moment om terug te kijken naar de belevenissen in mijn KeukenAtelier. Mijn tweede jaar als zelfstandig ondernemer was een productief jaar. Achter de schermen waren er periodes waarin het heel hard doorwerken was. Recepten, illustraties, artikelen en fotografie die vóór een bepaalde deadline afgerond dienen te zijn. De voldoening achteraf wanneer het allemaal online staat, is groot. Zeker als ik van jullie of van een opdrachtgever leuke feedback krijg! Ik ben daarom ook dankbaar voor de inspirerende samenwerkingen die ik het afgelopen jaar heb mogen meemaken: de recepten, illustraties en foto’s die ik oa. voor Tante Fanny, Kikkoman, het Nederlands Visbureau en Lidl heb mogen maken. Mijn besluit om in 2017 mijn bedrijf te starten heeft me vele mooie uitdagingen gebracht en is het harde werken meer dan waard!

Ook wil ik jullie bedanken voor het feit dat jullie hier zijn en dit telkens lezen! Zonder jullie zou KeukenAtelier een stuk minder gezellig en zinvol zijn. Bedankt voor jullie leuke reacties op mijn recepten in de vorm van berichten en/of foto’s van jullie culinaire creaties. Ik waardeer het enorm en ben blij dat ik jullie heb mogen inspireren in de keuken! Normaliter ben ik niet heel erg geïnteresseerd in cijfers en statistieken. Maar toen ik echter afgelopen week zag dat er in 2018 wel 2,5 keer (!) zoveel unieke bezoekers op de site waren ten opzichte van 2017, was ik enorm trots! Mijn motivatie om in 2019 weer lekker aan de slag te gaan in mijn KeukenAtelier had ik al, maar is hierdoor zeker versterkt.

Ik wens jullie een hele fijne jaarwisseling toe en hoop dat 2019 voor jullie in vele opzichten een goed jaar mag worden! Voor de culinaire invulling van de jaarwisseling of nieuwjaarsborrel heb ik hieronder enkele recepten voor jullie op een rijtje gezet. De laatste 6 recepten zijn vegetarisch, maar bij vele van de overige recepten heb ik tips gegeven hoe je deze zonder vlees kunt bereiden. Zoals ik al zei, ga ik morgen aan de slag met deze oliebollen en als de frituurpan dan toch aanstaat bak ik daarna ook nog deze lekkere onion Bhajee. Doe het wel in deze volgorde, want de smaak van de gekruide onion bhajee komt in de olie terecht en combineert niet met die van de oliebollen (andersom kan wel).

Recept ideeën voor Oud & Nieuw of Nieuwjaarsborrel

Klik op de foto’s voor een grotere weergave.

1e rij (vlnr):

2e rij (vlnr):

3e rij (vlnr):

4e rij (vlnr):

5e rij (vlnr):

Een fijne jaarwisseling en tot volgend jaar in het KeukenAtelier!

?

 Liefs, Louise XXX

❆❆❆❆❆

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.