Mexicaanse krans quiche how to | KeukenAtelier.com

Mexicaanse krans quiche

by Louise

Mexicaanse quiche met salsaMet deze Mexicaanse quiche in de vorm van een krans zet je een heerlijke en feestelijke maaltijd op tafel. De krans, van bros deeg, is gevuld met een heerlijk gekruide vulling van gehakt, bonen, mais en paprika. Serveer er fijngesneden ijsbergsla en een frisse tomaten-avocado salsa bij. En voor wie het nog pittiger mag, serveer je er een flesje tabasco bij en je Mexicaanse fiësta is compleet!Mexicaanse krans quiche

Mexicaanse quiche van kant en klaar quichedeeg

Om deze krans te maken hoef je geen deeg te kneden noch een deegroller te gebruiken, want ik heb hiervoor het kant-en-klare quichedeeg van Tante Fanny gebruikt. Dit deeg is in het koelvak van diverse supermarkten te koop (in de ingrediëntenlijst kun je zien waar). Je kunt het ronde deeg direct gebruiken, ontdooien hoeft dus niet. Hoe je van dit ronde deeg op een makkelijk manier deze stervormige Mexicaanse krans quiche maakt, leg ik je allemaal uit in de video en het recept. Het is makkelijker dan je wellicht zou verwachten!Mexicaanse quiche maken

Ook lekker met vegetarisch gehakt

In de vulling heb ik mager rundergehakt gebruikt, maar deze kun je natuurlijk ook vervangen door vegetarisch gehakt. Wij hebben deze Mexicaanse krans op een doordeweekse dag gegeten, want het is een vrij makkelijk en snel te bereiden maaltijd. Maar voor een feestelijk buffet of borrel is deze Mexicaanse krans ook erg geschikt. Je kunt dan eventueel de vulling al een dag van tevoren maken, dan is het alleen nog een kwestie van vullen en afbakken.

Mexicaanse quiche video

Veel plezier en eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met tante Fanny verse degen.

Mexicaanse krans quiche

Personen: 4-6 Voorbereiding: Bereidingstijd: Voedingswaarden 200 calories 20 grams fat

Ingrediënten

 • 1 rol tante Fanny vers quiche- en taartdeeg (32 cm diameter, hier te koop)
 • 1 ei, om deeg in te smeren
 • 2 el olie
 • 1 (rode) ui, fijn gesnipperd
 • 2 knoflook, geperst
 • 250 g mager rundergehakt (of vegetarisch gehakt)
 • 1 rode paprika, in stukjes van 1 cm
 • zwarte peper naar smaak
 • ¼ tl zout
 • 1½ tl oregano
 • ½ tl chilipoeder (als je niet van pittig houdt neem dan wat minder )
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1½ tl komijnpoeder
 • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
 • 125 g mais uit blik
 • 1 blik zwarte bonen (400 g)
 • 1 blik kidneybonen in chilisaus (400 g)
 • 50 g geraspte belegen kaas
 • ijsbergsla, fijn gesneden

Voor de tomaten-avocado salsa:

 • 125 g (mini smaak) tomaten, in stukjes
 • 1 grote avocado, in kleine blokjes
 • 1 el limoensap
 • 2 el verse koriander, gehakt
 • tabasco naar smaak
 • zout en zwarte peper naar smaak

Een el (eetlepel)= 15 ml en een tl (theelepel)= 5 ml. Dit is gemeten met keukenmaatschepjes die iets groter zijn dan de gemiddelde eet- en theelepels.

Bereiding

 1. Begin met het maken van de vulling. Fruit de ui in de olie tot hij zacht is, doe daarna de knoflook erbij en bak deze 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak deze tot hij gaar is. Voeg de blokjes paprika toe en bak deze een paar minuten mee tot hij half gaar is. Doe de specerijen en de tomatenpuree erbij en bak dit even mee. Dan kunnen de mais en de beide soorten bonen erbij (de zwarte bonen eerst afspoelen en laten uitlekken, de chilibonen met saus en al). Druk met de achterkant van een lepel of spatel de helft van de bonen fijn. Hierdoor komt het zetmeel uit de bonen vrij en wordt het mengsel wat steviger. Zet het vuur uit en meng tenslotte de geraspte kaas door de vulling. Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.
 2. Verwarm de oven voor tot 180 °C (hetelucht). Neem het quichedeeg uit de koelkast en laat het 10 minuten liggen voor gebruik. Rol het deeg uit en leg dit met het bakpapier op een bakplaat. Maak met behulp van een bord of kom in het midden van het deeg een afdruk van ongeveer 20 cm diameter. Snijd 8 gelijke "taartpunten" (met zijden van 8 cm) in het midden van het deeg.
 3. Leg de afgekoelde vulling in een cirkel op het deeg. Gebruik hiervoor de ronde afdruk (van het bord of de kom) als leidraad. Hou rondom de vulling een rand van 2-3 cm deeg vrij en strijk de vulling enigszins glad met de achterkant van een lepel. Duw de deegranden omhoog tegen de vulling. Smeer deze deegrand in met een beetje ei. Leg dan elk van de 8 punten deeg over de vulling heen en druk de punt vast op de deegrand (rek de deegpunt iets uit zodat hij wat langer wordt en mooi over de vulling past).
 4. Smeer de deegpunten in met een beetje ei en bestrooi het deeg eventueel met een beetje oregano. Bak de krans in het midden van de oven gedurende 40-45 minuten goudbruin.
 5.  Maak ondertussen de tomaten-avocado salsa. Meng hiervoor alle ingrediënten en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.
 6. Serveer de Mexicaanse krans quiche met de salsa, wat ijsbergsla en eventueel een beetje tabasco voor de liefhebbers.
Heb je dit recept gemaakt?
Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

 

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.