Over mij

by Louise

foto Louise van den Berg | KeukenAtelier.com

Ik ben Louise van den Berg-Heruer. Welkom in mijn KeukenAtelier, de foodblog waar mijn passie voor eten, koken en bakken samenkomen met creativiteit.

Keuken & Atelier

De eerste keer dat ik de woorden “keuken” en “atelier” samen hoorde was als kleuter. Mijn Chinees Surinaamse oma bracht uren met plezier door in haar keuken om allerlei lekkers voor de familie klaar te maken. Als ik oma zocht zei mijn opa meestal: “oma is in haar atelier, ga maar kijken in de keuken”. Het plezier in koken, maar ook de interesse voor andere eetculturen is hierdoor waarschijnlijk al vroeg begonnen. Ik kan me nog herinneren als er vroeger een doos uit Suriname bezorgd werd. Deze doos die de familie ons toestuurde zat  vol met exotische lekkernijen. De geur van de tropen die tevoorschijn kwam na het openen van de doos wekte mijn nieuwsgierigheid en  al helemaal bij het zien van de toen nog voor mij onbekende vruchten als papaya’s, mango’s, tamarinde, bakbananen en cassave.

Ook later bleek mijn culinaire nieuwsgierigheid een aanleiding om onderzoek te doen naar nieuwe specerijen, ingrediënten en bereidingswijzen om er uiteindelijk zelf mee aan de slag te gaan. Mijn hoeveelheid verzamelde inspiratie was daardoor uitgegroeid tot een bijna onoverzichtelijke stapel notities en groeiende hoeveelheid recepten op de computer. Om niet het overzicht te verliezen of erger nog, om leuke en lekkere recepten niet te vergeten, leek het me tijd worden voor  een digitaal plakboek in de vorm van deze blog!

Culinaire Creativiteit

Nadat mijn dochter mij aanvankelijk op weg heeft geholpen in het bloggen, kreeg ik de smaak goed te pakken! Naast het schrijven van recepten ben ik ook gefascineerd geraakt door fotografie. Het zo realistisch en smakelijk mogelijk vastleggen van alle gerechten vind ik namelijk een inspirerende uitdaging. Ook vind ik het leuk om regelmatig illustraties te maken van mijn recepten, zoals je aan de verzameling hier kunt zien. Mijn achtergrond van stilleven- en portretschilderen (te zien op mijn oude website) is uiteindelijk ook terecht bij mijn favoriete onderwerp: koken en eten. Zo is KeukenAtelier voor mij een plek waar passie voor eten, koken en bakken samenkomen met creativiteit!

Kikkoman wedstrijd 1

Inmiddels is KeukenAtelier behalve mijn hobby, ook mijn werk geworden. Want vanaf januari 2017 sta ik onder deze naam ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Behalve het creëren, fotograferen en illustreren van nieuwe recepten voor mijn eigen website, mag ik dit leuke werk nu dus ook in opdracht voor andere bedrijven doen. Sinds die tijd heb ik al vele inspirerende samenwerkingen gehad en mooie avonturen meegemaakt. Het is daardoor mogelijk dat je mijn recepten niet alleen hier in mijn KeukenAtelier tegenkomt, maar wellicht ook in een magazine of op een verpakking in de winkel. Dat laatste vind ik heel bijzonder!

Neem gerust een kijkje op mijn blog! Reacties of ideeën stel ik altijd op prijs en voor vragen kun je contact opnemen.

Groetjes,

Louise

Alle recepten, illustraties en foodfoto’s zijn door mijzelf gemaakt (tenzij anders vermeld) en zijn eigendom van www.keukenatelier.com. Niets mag zonder toestemming worden gebruikt of gedupliceerd.