Over mij

by Louise

Kikkoman wedstrijd 1Ik ben Louise van den Berg-Heruer. Welkom in mijn KeukenAtelier, de foodblog waar mijn passie voor eten, koken en bakken samenkomen met creativiteit.

De eerste keer dat ik de woorden “keuken” en “atelier” samen hoorde was als kleuter. Mijn Chinees Surinaamse oma bracht uren met plezier door in haar keuken om allerlei lekkers voor de familie klaar te maken. Als ik oma zocht zei mijn opa meestal: “oma is in haar atelier, ga maar kijken in de keuken”. Het plezier in koken, maar ook de interesse voor andere eetculturen is hierdoor waarschijnlijk al vroeg begonnen. Ik kan me nog herinneren als er vroeger een doos uit Suriname bezorgd werd. Deze doos die de familie ons toestuurde zat  vol met exotische lekkernijen. De geur van de tropen die tevoorschijn kwam na het openen van de doos wekte mijn nieuwsgierigheid en  al helemaal bij het zien van de toen nog voor mij onbekende vruchten als papaya’s, mango’s, tamarinde, bakbananen en cassave.

Nog steeds is mijn culinaire nieuwsgierigheid een aanleiding om diverse recepten te zoeken via internet en om onderzoek te doen naar nieuwe specerijen, ingrediënten en bereidingswijzen om er uiteindelijk zelf mee aan de slag te gaan. Inmiddels is mijn hoeveelheid verzamelde recepten uitgegroeid tot een bijna onoverzichtelijke stapel notities en groeiende hoeveelheid recepten op de computer. Om niet het overzicht te verliezen of erger nog, om leuke en lekkere recepten niet te vergeten, leek het me tijd worden voor  een digitaal plakboek in de vorm van deze blog! Hier wil ik  mijn culinaire zoektochten  en bevindingen  vastleggen en wie weet spoort mijn enthousiasme jou weer  aan om er zelf mee aan de slag te gaan.

Nadat mijn dochter mij aanvankelijk op weg heeft geholpen in het bloggen, heb ik inmiddels de smaak goed te pakken! Behalve het schrijven van recepten ben ik gefascineerd geraakt door het maken van foto’s en alles wat daarbij komt kijken. Bij elk recept op mijn blog vind ik het telkens een uitdaging om alles zo smakelijk mogelijk op de “kiek” te zetten. Daarnaast ben ik sinds kort ook begonnen met het illustreren van mijn recepten met pentekeningen en aquarelverf (zie categorie illustraties), het blijft tenslotte een KeukenAtelier waar passie voor eten, koken en bakken samenkomen met creativiteit!

Neem gerust een kijkje op mijn blog en ik stel reacties en ideeën altijd op prijs! Lees meer over KeukenAtelier in KeukenAtelier in de Media.

Alle recepten, illustraties en foto’s zijn door mijzelf gemaakt (tenzij anders vermeld) en zijn eigendom van www.keukenatelier.com. Niets mag zonder toestemming worden gebruikt of gedupliceerd.