Kerst groente recepten KeukenAtelier.com

Groente recepten voor de feestdagen

by Louise

Kerst groente recepten KeukenAtelier.comMet groente en fruit van Lidl

De feestmaand staat voor de deur en die deur staat bij mij al aardig op een kier. De voorbereidingen zijn in mijn keuken namelijk al in volle gang. Niet dat de plannen voor mijn Kerst menu al helemaal vast staan, maar het denken over de invulling hiervan is al behoorlijk op weg. Beginnende bij deze groente recepten die je op diverse manieren kunt combineren met elk Kerstmenu. Of je nu gaat gourmetten, kiest voor vis, vegetarisch of juist aan het groot gebraad gaat, met deze drie recepten hoop ik jullie inspiratie te geven voor wat betreft de groente op het Kerstmenu.

Voor deze groente recepten ben ik aan de slag gegaan met groente en fruit van Lidl. Dat heb ik overigens niet alleen voor deze recepten gedaan, want ik koop mijn groente en fruit zeer regelmatig bij Lidl. Deze supermarkt bewijst namelijk niet alleen dat het kan: “de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs”, maar heeft ook meerdere jaren achtereen de onderscheiding gekregen voor “beste supermarkt in groente en fruit”.  Ik ben daarom stiekem ook best wel een beetje trots dat ik nu in samenwerking met Lidl iets lekkers mag bedenken met hun groente en fruit.

Geroosterde bospeen 2 KeukenAtelier.comWisten jullie trouwens al dat je bij Lidl ook online terecht kunt voor het bestellen van vlees en vis voor de feestdagen? Chateaubriand, Côte de Boeuf, hele kalkoen, mooie zalmzijde of een luxe gourmetschotel. Je kunt alles vanuit huis bestellen en kort voor de Kerst ophalen in het Lidl filiaal dat je van tevoren hebt uitgekozen. Wel zo makkelijk!

Zoals gezegd heb ik drie lekkere groente recepten voor jullie in petto:

Geroosterde spruitjes KeukenAtelier.comGeroosterde zoete aardappel met spruitjes en pastinaak gecombineerd met frisse honing-mosterd dressing en granaatappelpitjes. Dit ovengerecht dat op smaak is gebracht met heerlijke specerijen, past prima bij de bovengenoemde Chateaubriand of Côte de Boeuf. Maar ook met kalkoen is dit een goede combinatie. Doordat er bovendien zoete aardappel en pastinaak in dit gerecht is verwerkt, is een apart aardappelgerecht overbodig. Dat is dus lekker én praktisch. Kijk hier voor het recept.

 

Venkelsalade KeukenAtelier.comDeze knapperige venkelsalade met avocado en grapefruit is een lichte salade die heerlijk is bij een feestelijk bereide zalmzijde. Venkel en vis zijn een gouden duo, maar deze venkelsalade zou het ook prima doen als je kiest voor een gezellige gourmet party. Ben je geen grote fan van grapefruit, dan kun je deze prima vervangen door sinaasappel, mandarijn en zelfs appel. Het recept kun je hier lezen.

 

 

Geroosterde bospeen KeukenAtelier.comTot slot de geroosterde bospeen met sinaasappel, hazelnoten en beurre noisette, langzaam in de oven gegaard waardoor de smaak van de wortel nog lekkerder wordt. Schrik niet van de term “beurre noisette”, het is niets meer dan gebruinde boter en echt niet moeilijk te maken (ik leg het je allemaal uit). De smaak van de beurre noisette heeft iets “nootachtigs” (vandaar de naam) en combineert uitstekend met de zoete worteltjes en natuurlijk de geroosterde hazelnootjes. Het recept kun je hier lezen. Dit gerecht is net als de venkelsalade ook heerlijk bij zalm, maar eigenlijk ook bij alle andere genoemde vleesgerechten. Kortom, je kunt met deze groentegerechten alle kanten op.

Denk je wellicht dat al het kokkerellen met Kerst iets teveel van het goede is, dan heb ik nog een vervolg op dit verhaal: “Kerstmenu in 30 minuten“. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mix van zelfgemaakte gerechten in combinatie met één of meerdere Delicieux produkten van Lidl. Deze produkten zijn speciaal gemaakt voor een feestelijke Kerst en kunnen met weinig inspanning bereid worden. Zo kun je deze feestdagen toch iets extra bijzonders op tafel zetten op een manier die het beste bij jou past.

Helemaal in mijn knollentuin met mijn nieuwe kersttrui die ik van Lidl kado kreeg. Wil je ook zo’n leuke trui of een andere Kerst outfit? Ook deze zijn in de winkel en online te koop.

KeukenAtelier.com Kersttrui Lidl

Heb je één van deze recepten gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Fijne feestdagen en eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lidl Nederland.

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.