Avocado Radijs Snacks

by Louise

Avocado radijs snack 1Radijs is echt zo’n groente waar je van houdt of gruwelt. Als kind vond ik het een verschrikking en kon ik me niet voorstellen dat iemand die peperige knolletjes überhaupt wilde eten. Na verloop van tijd kreeg ik toch meer waardering voor deze kleurrijke groente en als onderdeel van een salade vind ik ze nu zelfs lekker! Maar een radijsje als snack, dat ging me nét iets te ver.

Totdat ik laatst dit recept met verleidelijke kleuren zag, deze wilde ik wel een keer proberen. Als hapje bij de borrel heb ik ze laatst voor het eerst gemaakt en ze waren echt heel erg lekker! Ze waren op voordat ik er erg in had (de rest van het gezin was medeplichtig hoor). Een foto maken om deze met jullie te delen zat er dus niet meer in. Geen probleem, had ik gelijk een goede reden om ze snel weer een keer te maken!Avocado radijs snack 2Dit recept komt uit het boek “The French Market Cookbook” van Clotilde Dusoulier (mini-tartines radis et avocat). Ik heb alleen alle hoeveelheden gehalveerd.

Ingrediënten:

  • 1 klein bosje radijs, 12 stuks ongeveer
  • 1 rijpe avocado, 200 g (Hass avocado met donkere schil is het lekkerst)
  • paar sneetjes lekker brood (ciabatta, zuurdesem of baguette)
  • 2 tl citroensap
  • paar druppels tabasco (optioneel, maar wel een aanrader)
  • peper en zout naar smaak
  • 1/2 tl komijnpoeder

Voor een tl (theelepel en een el (eetlepel) heb ik keukenmaatschepjes gebruikt, die iets groter zijn dan de gemiddelde thee- en eetlepel.

avocado radijs snakcsBereiding:

  1. Was de radijsjes en snijd ze in flinterdunne plakjes met de hand of met een mandoline.
  2. Halveer de avocado’s en prak ze tot een grove puree. Voeg citroensap, tabasco, komijn, peper en zout toe.
  3. Snijd het brood in plakken en smeer er  wat avocadopuree op. Leg een paar radijsplakjes er op en bestrooi met een beetje zout.

Tip: Beleg het brood op het laatste moment, anders wordt de radijs slap en lelijk.Avocado radijs snack 3Zoals gezegd is radijs erg lekker in een salade. Kijk voor enkele suggesties eens naar het recept van Thaise salade of Maaltijdsalade met vis.

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

2 reacties

Emma 16 september 2015 - 18:31

Super lekker! Hoe maak je zo’n gave tekening met de ingrediënten? Ziet er zo gaaf uit! Lijkt me een super voorgerechtje!

Antwoord
KeukenAtelier 16 september 2015 - 22:14

Dankjewel Emma! Ik maak de illustraties met waterverf. Op instagram staat een foto van mijn verfdoosje.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.