Zoete Aardappel Frites met Mango-Mayo

by Louise

zoete aardappel fritesEr is natuurlijk niets mis met een ouderwetse zak patat met, maar dit is wat mij betreft dé nieuwe patat hit. De oude vertrouwde pieper is hier vervangen door een zoete aardappel (bataat) en deze wordt met een pittig kruidenmengsel op smaak gebracht. De frituurpan blijft in de kast, want deze zoete aardappel frites worden in de oven gebakken met een klein beetje olijfolie. Nadat de frites uit de oven komen worden ze dit keer niet vergezeld van een klodder mayonaise, maar een exotische en slankere variant op basis van mangochutney en yoghurtmayonaise. Deze frites worden misschien minder krokant dan de gewone, maar de zoete smaak van de aardappel in combinatie met de kruiden is een echte winnaar!

Dit recept is voor 2 personen. Deze frites zijn lekker als snack, maar zijn ook goed te combineren als bijgerecht.zoete aardappel fritesIngrediënten:

 • 1 grote zoete aardappel (ca. 450 gram)
 • 1/8 tl knoflookpoeder
 • snufje chilipoeder
 • 1/4 tl oregano
 • 1/8 tl komijnpoeder
 • 1/8 tl zout
 • snufje zwarte peper
 • 1 tl maizena
 • 2 el olijfolie
 • 2 tl zoete mangochutney
 • 2 el yoghurtmayonaise

Een tl (theelepel)= 5 ml en el (eetlepel)= 15 ml, gemeten met deze keukenmaatschepjes.

zoete aardappel frites

Bereiding:

 1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 220°C. Schil de aardappel en snijd hem in staafjes van ongeveer 1 cm dikte. Stop de aardappelstaafjes in een stevige zak samen met de kruiden en maizena. Draai de zak dicht (of gebruik een zeer handige zip lock zak zoals op de foto) en hussel het goed door tot alle aardappel is bedekt. Spreid de aardappelstukjes uit op een bakplaat die is bekleed met bakpapier en besprenkel ze met olijfolie.
 2. Bak ze in de oven gedurende 20 min tot ze bruin zijn en draai ze halverwege om. Meng de mangochutney met de yoghurtmayonaise en serveer dit bij de frites.

zoete aardappel fritesVeel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.