Keukengereedschap

by Louise

Handig gereedschap

In mijn recepten is een eetlepel 15ml en theelepel 5ml. Dit is meer dan een gemiddelde eet- en theelepel in Nederland. Ik gebruik hiervoor maatschepjes die in vele keukenzaken te koop zijn.

maatschepjes

Voor het afwegen van zeer kleine hoeveelheden, zoals 3 gram gist gebruik ik een digitale lepelweegschaal. Deze zijn nauwkeuriger voor de kleine gewichten.

digitale lepelweegschaal

Een ander handig keukengereedschap is de Microplane rasp of een ander vergelijkbaar fijne rasp. Ik gebruik hem voor het raspen van knoflook, gember, Parmezaanse kaas en citrusfruit. Het is makkelijk schoon te maken en is vlijmscherp, uitkijken voor de vingers dus.

Tip: bewaar gewassen (schillen doe ik meestal niet) gember in plakken in de vriezer en rasp een bevroren plakje indien nodig. Zo kan je de gember langer bewaren. Ook met chilipepers is dit goed te doen, deze in zijn geheel invriezen en raspen, snijden of hakken naar behoefte.

microplane

Vers geraspte nootmuskaat is veel lekkerder dan nootmuskaatpoeder. Een muskaatnoot is bovendien langer houdbaar dan poeder.

nootmuskaatrasp

 

Onmisbaar bij het koken van suiker voor meringue en macarons. De linker thermometer is bedoeld voor vlees, maar is ook geschikt voor suiker. Je kunt hem ook gebruiken om bijvoorbeeld de temperatuur van deeg te meten. Het voordeel van de rechter is dat je hem aan de pan kunt klemmen en in de suiker kunt hangen.PicMonkey Collage

 

De crème brûlée brander is tegenwoordig voor weinig geld te koop. Hij is ook handig voor het roosteren van meringue.

2_0_professionele_crme_brle_brander