aardbeien mojito taart

Aardbeien Mojito Taart

by Louise

aardbeien mojito taartDeze aardbeien mojito taart is een lekkere zomerse taart met aardbeien in de hoofdrol. Chocolade, ijs of slagroom zijn hierbij overbodig. De smaken van munt en limoen geven er een frisse tint aan en voor een upgrade naar de Mojito klasse voeg je witte rum toe. Ga je liever voor een “virgin mojito” taart, laat dan de fles met rum gewoon dicht. Hij is nog steeds de moeite waard!

aardbeien mojito taartDit recept is voor een taartvorm van 22 cm diameter en goed voor 8-10 personen

Ingrediënten:

Voor de Taartbodem:

 • 200 g patentbloem
 • 125 g zachte boter
 • 50 g poedersuiker
 • 40 g ei*
 • 1 tl vanille essence
 • snufje zout
 • beetje ei om de bodem in te smeren*

*een large ei weegt ongeveer 50 g, bewaar de rest van het ei om de bodem straks mee in te smeren

Voor de vulling:

 • 100 g rietsuiker
 • 2 blaadjes gelatine
 • 1 (biologische) limoen (sap en rasp)
 • 5 grote blaadjes munt in dunne reepjes geknipt
 • 3 el witte rum (optioneel)
 • 150 + 350 g aardbeien in grote stukken gesneden
 • 75 g water

Image1Bereiding:

 1. Begin met de bodem. Roer de zachte boter met de suiker, ei, vanille en zout tot een zacht romig mengsel. Ik doe dit altijd in de keukenmachine. Doe dan de bloem erbij en meng kort tot een deeg. Nooit te lang kneden, omdat dit een taai deeg kan geven. Wikkel het deeg in huishoudfolie, maak er een plak van en laat het een uur of een hele nacht rusten in de koelkast.
 2. Vet de taartvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem. Neem het deeg uit de koelkast en rol het op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een dikte van ongeveer 3 mm en een diameter van 28 cm. Rol de deeglap om de deegroller heen en ontrol hem boven de taartvorm, zo krijg je het deeg het makkelijkst in de vorm. Druk het aan in de vorm en snij het overtollig deeg eraf. Als het goed is houd je wat deeg over. Dit kun je eventueel invriezen en samen met andere deegrestjes gebruiken voor een andere taart.
 3. Prik het deeg met een vork in en laat het in de koelkast nog 20 min. rusten. Verwarm ondertussen de oven voor op 185°C (conventioneel). Neem de bodem uit de koelkast en leg er een bakpapier in en strooi er een steunvulling in. Dit kunnen bijvoorbeeld gedroogde erwten zijn. Bak de taart gedurende 15 min. onder in de oven met de steunvulling en verwijder dan de steunvulling en het bakpapier. Bak weer 15 min. onderin de oven en neem de taart weer uit de oven om hem te besmeren met het restje ei. Bak hem nog 5-10 min. in het midden van de oven tot hij goudbruin is (dit verschilt per oven). Haal de taart uit de oven en uit de bakvorm en laat hem helemaal afkoelen op een taartrooster voordat de vulling erin gaat.Image2
 4. De vulling is snel gemaakt. Laat de gelatine in water zacht worden. Pureer 150 g aardbeien met 75 g water en zeef het. Kook de aardbeiensaus ongeveer 5 min. met de rietsuiker en limoensap en -rasp. Haal de pan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine blaadjes er door tot het is opgelost. Meng de munt en rum erdoor en laat het geheel afkoelen tot handwarm voordat je het aan de rest van de aardbeien toevoegt. Roer dit voorzichtig om, zodat de aardbeien niet kneuzen. Schenk het aardbeienmengsel  in de taartbodem en laat het minstens 4 uur afkoelen en opstijven in de koelkast voor je hem aansnijdt.

aardbeien mojito taartVeel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

2 reacties

Helen de Wolf 13 augustus 2017 - 21:47

Ha Louise, ik ben van de week jarig geweest en heb 2 taarten van jouw site gemaakt. Deze aardbeien-mojito en de kleine versie van de chocoladeplaattaart. Ze waren een groot succes. Dank je wel?

Antwoord
Louise 14 augustus 2017 - 08:13

Hoi Helen,
Gefeliciteerd met je verjaardag! Wat leuk dat je deze taarten hebt gemaakt voor je feest en fijn dat ze beiden in de smaak vielen! Ik moet deze mojito taart ook weer eens maken, lekker.
Groetjes, Louise

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.