Braziliaanse limonade

Braziliaanse Limonade

by Louise

Braziliaanse limonadeHet WK voetbal in Brazilië is van start gegaan. Er zal de komende weken veel bier geschonken en gedronken worden. Voor degene die een alcoholvrij alternatief wil proberen is deze Braziliaanse limonade misschien een idee! Het is een bekend Braziliaans recept voor een limonade op basis van limoen, suiker, water, ijs en een beetje gecondenseerde melk. Het is een verrassende en frisse limonade met een licht romige smaak, een soort alcoholvrije cocktail.

Ingrediënten:

  • 2 biologische (onbespoten) limoenen
  • 100 g suiker
  • 750 ml koud water
  • 3 el gecondenseerde melk
  • 1 kopje ijsblokjes

1 el is 15 ml (zie maatschepjes)Braziliaanse limonadeBereiding:

Was de limoenen goed met zeep, snij de beide kapjes eraf en laat de rest van de schil zitten. Snij de limoenen elk in 8 stukken en doe ze met de rest van de ingrediënten in de blender. Druk een aantal keer op de pulsknop tot de limoenen zijn gekneusd en in iets kleinere stukken zijn gehakt. Het is niet de bedoeling dan het tot moes gepureerd wordt. Zeef het mengsel en je Braziliaanse limonade is klaar! Het verwerken van de limoenen mét schil en al zorgt ervoor dat door het persen in de blender er van de schillen veel smaakvolle oliën vrijkomen die hun aroma afgeven aan de limonade.

Veel plezier en geniet ervan!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.