Cornetje vouwen

Cornetje vouwen (uitleg met video)

by Louise

Cornetje vouwenDit keer geen recept, maar een video waarin je leert hoe je een cornetje van bakpapier kunt vouwen. Dit is een spuitzakje dat je kunt gebruiken voor het maken van decoraties van bijvoorbeeld gesmolten chocolade of glazuur. De aanleiding voor het maken van deze video was het recept van onderstaande rolcake met aardbeien. Voor het maken van de motiefjes met decoratiebeslag gebruik ik een cornetje of een spuitzakje.

Aardbeien cakerol met decoratief patroonAardbeien cakerol met motiefjes. Het aardbeien patroontje is gemaakt van decoratiebeslag dat je voorafgaand aan het bakken van de cake opspuit met behulp van een cornetje.

Cornetje gemaakt van een driehoek

De methode die ik gebruik om een cornetje te vouwen wijkt iets af van de manier hoe patissiers dit meestal doen. Ik gebruik een rechthoekige gelijkbenige driehoek, dit is de helft van een vierkant. Patissiers gebruiken meestal een driehoek, gemaakt van een rechthoek. De manier die ik gebruik vind ik prettiger, maar het principe van beide methodes is grofweg hetzelfde. Dus bepaal vooral wat je zelf prettig vindt.

 

Als je inspiratie zoekt voor taartdecoraties kun je kijken naar de foto’s die ik hieronder voor jullie heb verzameld. Voor het maken van deze decoraties kun je ook een plastic (hersluitbaar) ziplock zakje gebruiken als spuitzak, maar vanaf nu dus ook een zelfgemaakt cornetje.

Klik op de foto’s en je komt vanzelf bij de recepten. Erg makkelijk, net als het maken van een cornetje! 😉

Aardbeientaart met banketbakkersroom 1

Budapest cake rol KeukenAtelier.com

Heb je een cornetje gemaakt naar aanleiding van mijn video? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Veel plezier!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.