Verslag Kikkoman wedstrijd

by Louise

Kikkoman wedstrijd 1Afgelopen november was voor mij op culinair gebied een topmaand! Op 1 november won ik eerst de wedstrijd “het lekkerste kerstbrood van Nederland”. En nog geen twee weken later stond ik in hotel Okura klaar voor de volgende wedstrijd. Met dit keer een héél ander recept. Deze wedstrijd stond namelijk in het teken van “het lekkerste recept met Kikkoman sojasaus”, met als hoofdprijs twee tickets naar Japan! Toen ik de aankondiging van deze wedstrijd las dacht ik direct aan het allereerste recept dat ik schreef voor mijn blog: aubergine tarte tatin met soja miso karamel. Mijn twijfel of dit recept wel goed genoeg voor de wedstrijd zou zijn, was het feit dat ik hiervoor “slechts” 1 eetlepel Kikkoman sojasaus nodig heb.

Mijn twijfel bleek onnodig, want na een paar weken kreeg ik het verrassende nieuws dat ik uit ruim 100 inzendingen was geselecteerd! Samen met 4 andere finalisten werd ik uitgenodigd om op 14 november in hotel Okura in Amsterdam te komen koken voor een vakjury.aubergine tarte tatinEr bleek nóg een verrassing, want er werd de finalisten aangeboden om de avond voorafgaand aan de wedstrijd te overnachten in hotel Okura! Mijn man was die week (toevalligerwijs!) voor zijn werk in Japan, daarom ben ik samen met mijn dochter naar Okura gegaan. In een luxueuze kamer met een prachtig uitzicht over Amsterdam waanden wij ons als toeristen in onze hoofdstad.PicMonkey CollageDe volgende ochtend werd ik vroeg wakker en kriebelde de wedstrijdspanning al behoorlijk in mijn buik! Om 10 uur zou de wedstrijd van start gaan. Maar eerst maakte ik kennis met de jury en de andere deelnemers, Celine de Gast, Randy Dieterman, Joshua Schaap en Simone Da Lima. We stonden allen te popelen om te beginnen._95Q2018 comprMaar eerst werden we rondgeleid in de mooie en ruime keuken. Wat het eerste opviel was de enorm grote stopwatch die klaar stond om de beschikbare 90 minuten af te tellen._95Q2069 comprNa de uitleg werd dan ook het startsein gegeven en begon de klok als een razende af te tellen. Eenmaal druk bezig met mijn recept en helemaal gefocust op mijn potten en pannen viel de grootste spanning gelukkig van mij af. _95Q2316 comprIn de jury zaten maar liefst twee sterren koks, alsof de druk nog niet hoog genoeg was :). Masanori Tomikawa van Yamazato (zie foto boven) en Onno Kokmeijer van Ciel Bleu (zie foto onder). De andere juryleden waren Makkie Mulder (hoofdredacteur delicious magazine), Monique van Loon (Culy.nl) en Masashi Kasuga (Kikkoman). Zij waren allen erg benieuwd naar onze recepten, waarvan ze tot nu toe alleen de ingrediënten en de foto’s hadden gezien. Ze liepen langs bij de zwoegende kandidaten om kritische vragen te stellen, maar ook enthousiaste feedback te geven. _95Q2402 comprDe tijdsdruk viel achteraf mee, want ik was ruim binnen de tijd klaar. Mijn werk zat erop en ik moest het nu letterlijk uit handen geven om de jury te laten oordelen. Ik vond dit denk ik het spannendste deel van de hele ochtend. Kijken naar kritische blikken van juryleden, die al proevende allerlei notities op hun papier schreven. Wat duurde dat lang!1Q9E0625 comprNadat alle gerechten waren gekeurd werd ons gevraagd de zaal te verlaten zodat de jury in beraad kon. Ondertussen lag er voor ons een lekkere lunch klaar in de naastliggende zaal. _95Q2760 comprEenmaal terug in de keuken stond de jury klaar met het verlossende nieuws. De juryrapporten werden één voor één voorgelezen en uiteindelijk bleef ik samen met Celine over. Mijn hart klopte inmiddels in mijn keel! En wie van ons twee er met de hoofdprijs werd beloond is op de foto hier onder wel te zien. Dankzij één eetlepel Kikkoman vlieg ik naar Japan!!_95Q2769 comprFoto’s gemaakt door: Bastiaan Musscher en Sophie van den Berg

Als je wilt weten met welke recepten de andere kandidaten hebben deelgenomen kun je hier kijken op de site van Kikkoman. Op de site van delicious kun je het verhaal van Makkie Mulder over de wedstrijd lezen.

Ben je benieuwd naar het recept van mijn aubergine tarte tatin? Je kunt hem hier vinden op KeukenAtelier en hier op de site van delicious. Bovendien staat mijn recept ook nog eens in het januari nummer van delicious magazine (zie foto hieronder)!

Delicious Artikel Kikkoman 3 JPEG compr

Andere recept ideeën

15 reacties

Marja Hanemaaijer 9 januari 2016 - 10:05

gefeliciteerd !! wow !!

Antwoord
KeukenAtelier 9 januari 2016 - 17:19

Dankjewel Marja!!

Antwoord
Tineke 9 januari 2016 - 14:53

Gefeliciteerd Louise! Wat ontzettend leuk voor je!

Antwoord
KeukenAtelier 9 januari 2016 - 17:19

Dankjewel Tineke!!

Antwoord
Dagmar 10 januari 2016 - 00:59

Wauw, gefeliciteerd!!

Antwoord
KeukenAtelier 10 januari 2016 - 20:39

Dankjewel Dagmar!!

Antwoord
Hanny Spierings-van Wijk 10 januari 2016 - 16:34

Gefeliciteerd en veel plezier in Japan.

Antwoord
KeukenAtelier 10 januari 2016 - 20:41

Dankjewel Hannie, ik ga er zeker van genieten! En waarschijnlijk veel inspiratie opdoen!

Antwoord
annewil Broek 10 januari 2016 - 19:28

Van Harte gefeliciteerd Louise ,wist niet dat jij zo,n kookprinses bent maar hoorde het van Pieter !
Geweldig en de illustraties ook van jou ?

Antwoord
KeukenAtelier 10 januari 2016 - 20:47

Dankjewel Annewil, wat leuk! De illustraties zijn inderdaad ook van mij, het is tenslotte een KeukenAtelier ;). Ik maak ze met pen en aquarel.

Antwoord
Mariëlle van Gils 12 januari 2016 - 15:48

Beste Louise. Gisteren heb ik je aubergine tante tatin gemaakt, wat een geweldig gerecht was dit. Echt enorme complimenten en gefeliciteerd met je prijs!
Groet Marielle van Gils

Antwoord
KeukenAtelier 12 januari 2016 - 15:57

Wat fijn om te horen Mariëlle!! Ik vind het altijd leuk om feedback te krijgen en al helemaal als het recept is gelukt ;)! Heb je het met kant-en-klaar filodeeg gemaakt, of zelfgemaakt deeg? Ik zal binnenkort nog een paar andere recepten plaatsen waarbij je enkele van dezelfde ingrediënten weer kunt gebruiken (soja, miso, mirin, sesamolie etc).
Groetjes, Louise

Antwoord
Mariëlle van Gils 12 januari 2016 - 16:09

Ik heb het deeg zelf gemaakt, heerlijk deeg om mee te werken. Ik heb wel gemerkt dat ik nog meer de maizena los had moeten kloppen van het deeg want die proefde ik net te veel.
Dankjewel.

Antwoord
Dagmar 30 september 2016 - 09:44

Dag Louise, wat een leuk verslag en wat een mooie prestatie! Hartelijke groet Dagmar

Antwoord
Louise 30 september 2016 - 09:56

Dankjewel Dagmar! Wie weet sta jij er dit jaar…Veel succes en plezier! Groetjes, Louise

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.