Salade met krieltjes en avocado 2 KeukenAtelier.com

Salade met krieltjes en avocado dressing

by Louise

Salade met krieltjes en avocado

Vier de Hollandse lente met Delicieux van Lidl

Ik weet niet wat jullie favoriete seizoen is, maar die van mij is zonder twijfel de Lente! Het seizoen waarin de natuur op z’n mooist is. Kleurrijke bloesems, fris groen gras en jonge pluizige diertjes omringen ons na de grijze winter met een nieuw kleurenpalet. De eerste zonnestralen zorgen ervoor dat we meer ons huis uitkomen, voor een wandeling, gezelligheid op een terrasje of misschien zelfs voor een lekkere picknick. Met Pasen als symbool voor nieuw leven en een nieuw begin, hebben we in het voorjaar dus zeker reden om wat te vieren! In mijn KeukenAtelier inspireert dit mij tot het bedenken van nieuwe gerechten die hierbij passen: licht en fris en een aanleiding om dit gezellig met elkaar te delen. Net zoals deze salade met krieltjes en avocado dressing

Traditiegetrouw vieren wij Pasen met de familie, waarbij er natuurlijk ook gezamenlijk wordt gegeten. Tijdens een brunch of soms wat later op de dag, maar altijd in de vorm van een buffet. Een buffet, gevuld met gerechten die we met elkaar voorbereiden en meenemen naar de afgesproken lokatie is echt iets typisch Hollands en herkenbaar voor iedereen. Het voordeel van zo’n ouderwets gezellig buffet is dat wanneer alles op tafel staat, iedereen rustig kan genieten en naar gelieve wat lekkers kan opscheppen.

Het recept van van deze salade met krieltjes, makkelijk om voor te bereiden, mee te nemen en goed te combineren met andere gerechten. Op het buffet komen naast zelfgemaakte gerechten vaak ook lekkernijen op tafel die je kant-en-klaar kunt kopen. Het is tenslotte Pasen en met een beetje extra gemak hebben we meer tijd voor andere leuke activiteiten, zoals het maken van een lange wandeling.

Lidl Pasen KeukenAtelier.comVoor de ingrediënten van deze salade ging ik naar mijn favoriete winkel: Lidl. Behalve een kwalitatief goede groente- en fruitafdeling (waar ik hier al over schreef), is er namelijk ook ruim voldoende aanbod aan feestelijke lekkernijen. Net als voor Kerst, is er ook speciaal voor Pasen een tijdelijke uitbreiding van het assortiment met vele Delicieux producten. Maar liefst 300(!) kwalitatieve luxe, maar gelukkig ook betaalbare Delicieux produkten, zorgen ervoor dat je er ongetwijfeld voor iets speciaals kunt slagen. Diverse soorten hartig en zoet beleg en allerlei luxe broodjes voor het Paas-ontbijt kun je er vinden. Ook voor het diner is er ruime keus, bijvoorbeeld gemarineerde lamsrack of zalm, een mooie beenham of champignonburgers met geitenkaas, honing en walnoot. Ik kan nu al niet kiezen :).

Voor de zoete afsluiter of iets lekkers bij de koffie is er ook een Delicieux assortiment om van te watertanden. De lekkere toffee pecan rol en amandel-chocoladerol hebben we tijdens ons Kerstdiner geproefd en deze zijn ook nu weer (in de diepvries) te vinden.  Maar ook aan de thuisbakkertjes is gedacht, want er zijn diverse bak-ingrediënten, originele bakvormen en decoraties te koop, voor je zelfgemaakte Paas creaties.

Salade met krieltjesSalade met krieltjes en avocado dressing

Deze salade met krieltjes is een basis om lekker mee te variëren. Makkelijk om voor te bereiden en mee te nemen voor bijvoorbeeld een Paasbrunch of picknick. Je kunt hem serveren zoals op de foto, maar er zijn ook andere combinaties mogelijk (zie ingrediënten). Bij deze salade kun je eventueel ook nog belegde sandwiches of bagels serveren (zie recept hieronder).

Zalm sandwich

Sandwich of bagel ideeën voor de Paasbrunch

Ingrediënten:

 • bagels (Delicieux naturel, sesam of meergranen)
 • focaccia (bv. basilicum knoflook)
 • zonnebloembreekbrood (zie foto) of paasei breekbrood
 • vers groentebrood
 • ham asperge salade (Delicieux)
 • roomkaas (eventueel gemengd met mierikswortel)
 • plakjes gerookte zalm (Delicieux Wilde Sokeye zalm)
 • kappertjes
 • rucola
 • groentechips, optioneel

Bereiding:

 1. Bak de broden af zoals op de verpakking staat en laat ze iets afkoelen.
 2. Meng de roomkaas eventueel met een beetje geraspte mierikswortel. Besmeer de bagels of het brood met de roomkaas en beleg deze met zalm, rucola en een paar kappertjes.
 3. Of beleg de bagels of het brood met ham asperge salade en rucola.
 4. Serveer er eventueel een beetje groentechips en wat rauwkost bij.

Kipster eieren

Pasen en eieren zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vind ik het leuk om jullie ook iets te vertellen over Kipster eieren. Behalve dat ik de naam heel erg leuk vind, is het verhaal achter deze hippe eieren ook heel bijzonder! Het zijn namelijk de meest milieu-, dier- en mensvriendelijke eieren ter wereld. Ze komen uit Limburg, maar omdat Lidl een partner is van deze innovatieve kippenboerderij, kun je deze eieren bij elke Lidl in de buurt kopen.

Wat maakt deze eieren, met  drie sterren van het Beter Leven keurmerk van de dierenbescherming, nou zo duurzaam en klimaatneutraal? Hier enkele feitjes: de kippen kunnen buiten in een bosrijke lekker rondscharrelen, hun voer is afkomstig van regionale reststromen. Er is dus geen extra landbouwgrond nodig voor de verbouwing van kippenvoer. Bovendien voorziet de boerderij in z’n eigen energiebehoefte door de ruim 1000 zonnepanelen op het dak. Daarnaast is de lucht die de stal uitgaat, schoner dan die die de stal ingaat vanwege het opvangen van alle fijnstof. Dat is dus fijn voor de omgeving. En zelfs het eierdoosje is duurzaam; gemaakt van aardappelzetmeel, cellulosevezels en water. De eieren worden in deze doosjes verpakt en direct aan de supermarkt geleverd. Door deze korte route ontvangt de boer een eerlijke prijs voor de eieren en de betaalt de consument een eerlijke prijs in de supermarkt.

Als jullie nog inspiratie zoeken voor Paas-recepten met Kipster eieren, dan heb ik hier nog wat tips:

Heb je één van deze recepten gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Fijne Paasdagen en eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lidl Nederland.

Salade met krieltjes en avocado dressing

Ingrediënten

 • 425 g Roseval Krieltjes met rozemarijn en zeezout (Delicieux) *
 • 75 g rucola

*  alternatief: 500 g rode krielaardappeltjes met schil (zak à 1 kg)

voor de avocado dressing:

 • 1 rijpe avocado
 • ½ bosje koriander
 • ongeveer 20 blaadjes basilicum
 • 2 el citroensap
 • 1 el olijfolie
 • 2 bosui
 • 1 teentje knoflook
 • zout en peper naar smaak

Om erbij te serveren een keuze uit:

 • Hollandse asperges (wit of groen), gekookt
 • Peultjes of sugarsnaps, geblancheerd
 • Radijsjes
 • Tuinerwten (diepvries), geblancheerd
 • Courgette salade *
 • Partjes citroen, optioneel
 • Plakjes gerookte zalm (Delicieux Wilde Sokeye zalm)
 • Prosciutto Crudo (zie foto)
 • Partjes gekookte Kipster eieren

** Schaaf de courgette met een dunschiller in repen en meng deze met 2 el witte balsamico azijn, 1 el olijfolie, wat gescheurde blaadjes munt en peper en zout naar smaak. Hussel het door elkaar en laat het 15 minuten intrekken.

Bereiding

 1. Haal de Roseval Krieltjes met rozemarijn en zeezout (Delicieux) uit de verpakking en bereid ze volgens de aanwijzing op de verpakking. Ik heb ze 25 minuten gebakken op 200 °C (hetelucht). Indien je rode krieltjes gebruikt, was deze en snijd ze in stukjes van ongeveer 2 cm. Leg ze op een bakplaat of in een ovenschaal en meng ze met een beetje olijfolie, peper, zout en eventueel een beetje knoflookpoeder. Bak ze op dezelfde temperatuur in 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Laat ze iets afkoelen voordat je ze gebruikt voor de salade. Op kamertemperatuur zijn ze ook erg lekker!
 2. Maak de avocado dressing terwijl de krieltjes in de oven staan. Meng hiervoor alle ingrediënten in een hoge kom met een staafmixer tot een gladde saus.
 3. Zet ondertussen alle bijgerechten klaar die je bij de salade wilt serveren. Blancheer de groente, snijd de radijs in plakjes en bereid de courgette salade. Leg de partjes gekookte ei, plakjes zalm en ham op schaaltjes.
 4. Verdeel de rucola over een serveerschaal en leg hierop de krieltjes en eventueel ook wat van de andere groente naar keuze. Serveer de avocado dressing er apart bij, maar je kunt ook alvast een deel op de salade scheppen. Serveer er eventueel wat partjes citroen bij, voor wie de salade nog frisser wil maken.
Heb je dit recept gemaakt?
Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.