gevulde paashaas eieren | KeukenAtelier.com

Gevulde paashaas eieren

by Louise

gevulde paashaas eieren 1 | KeukenAtelier.comBen je nog op zoek naar een lekker hapje voor de Paasbrunch? Dan zijn deze gevulde paashaas eieren een leuk idee! Gevulde eieren zijn een klassieker onder de Paastraktaties, alleen deze paashaas eieren zijn wat minder bekend.  Het principe is echter hetzelfde, maar dit keer met een beetje meer creativiteit uitgevoerd. Daardoor zijn ze ook erg leuk om met kinderen te maken.

Je hebt voor de vulling van deze paashaas eieren maar een paar ingrediënten nodig, die je misschien zelfs allemaal al in huis hebt. De hazen uitvoering is natuurlijk niet strikt noodzakelijk, want met een eenvoudig toefje peterselie en een dotje ketchup erop zien de gevulde eieren er ouderwets gezellig uit en smaken ze net zo lekker.

Voor nog meer culinaire Paas-inspiratie kun je hier een kijkje nemen.

Ingrediënten (voor 6 Paashaas eieren):

 • 3 eieren (L)
 • 2 el sandwichspread (“fijne tuinkruiden”)
 • 1 el yogonaise of mayonaise*
 • zout en peper naar smaak
 • eventueel een beetje tabasco of sriracha voor wat pit

*Hou je van fris, dan is yogonaise lekker. Met mayonaise worden ze wat romiger.

Een el (eetlepel)= 15 ml en een tl (theelepel)= 5 ml. Dit is gemeten met keukenmaatschepjes die iets groter zijn dan de gemiddelde eet- en theelepels.

voor de paashaasdecoratie:

 • voor de oren: 1 tortilla (alternatief: wortel, bleekselderij of paprika)
 • de neus: kappertjes (alternatief: stukjes olijf)
 • de snorharen: sprietjes bieslook
 • en de ogen: zwarte sesam- of nigellazaadjes

Bereiding:

 1. Kook de eieren in 12 minuten en laat ze daarna in bak met koud water schrikken.
 2. Pel de eieren en halveer ze. Wip de dooiers eruit en doe deze in een kom. Voeg hieraan de sandwichspread en yogonaise (of mayonaise toe). Prak het tot een  smeuïg geheel, of doe zoals ik dit keer heb gedaan: pureer alles met een staafmixer. Hierdoor krijg je een fijnere structuur.
 3. Verdeel de vulling over de uitgeholde eierhelften. Dit kan het beste met twee theelepels, maar als je zin hebt ook met een spuitzak.
 4. Versier de paashazen met de ingrediënten naar keuze, op de manier zoals op de foto. Of versier ze naar je eigen fantasie.

 

Tip: voor de oren van de paashazen heb ik een (paarse bieten-) tortilla gebruikt. Op een papiertje heb ik een oor getekend en deze als mal gebruikt. Knip met behulp van deze mal 12 oren uit de tortilla. Bak deze een paar minuten op 180°C in de oven, zodat ze stevig worden. Breng de oortjes het liefst kort voor het serveren aan, anders worden ze weer zacht. Als alternatief voor de tortilla kun je ook lange punten snijden van paprika. Of snijd een wortel in de lengte in dunne plakken en knip of snijd deze in de vorm van oren.

gevulde paashaas eieren 2 | KeukenAtelier.com

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.