Gevulde Paaseieren

by Louise

Calimero Paaskuikens 1 Spelen met eten aan tafel wordt ons al vroeg afgeleerd, maar creatief bezig zijn met eten is wat mij betreft nog steeds geoorloofd! Het oog wil tenslotte ook wat. Hou je van knutselen, dan kun je hiermee goed aan de slag. Is dit niet helemaal je liefhebberij, besteed het gefröbel dan uit aan je (klein)kinderen tijdens de Paasdagen. Het resultaat is niet alleen heel schattig, maar ook erg lekker. Binnenin deze gevulde Paaseieren zit namelijk een surprise van gerookte zalm.

Deze Calimero’s paaskuikens zijn een vrolijke aanwinst voor een Paasbrunch of -buffet. Voor wie behoefte heeft aan wat jeugdsentiment, of voor degene die geen flauw benul hebben wie Calimero is, kijk dan naar dit filmpje of deze (als je het stemmetje vroeger al helemaal zat was, kun je maar beter niet kijken).

Calimero Paaskuikens 2Ingrediënten:

 • 8 eieren (L), hard gekookt en afgekoeld
 • 3 el yoghurt mayonaise
 • peper en zout
 • 1 tl mierikswortelpasta
 • 3 tl citroensap
 • 50 g gerookte zalm (garnalen zou ook kunnen)
 • 1 tl kappertjes, fijngehakt
 • 1/4 tl gedroogde dille (peterselie is ook lekker)
 • 1/2 sjalot, zeer fijn gesnipperd
 • stukje winterwortel (niet te dun) ter decoratie
 • zwarte sesamzaadjes ter decoratie

Voor de tl en el maten heb ik resp. 5 en 15 ml aangehouden met gebruik van de speciale maatschepjes.Calimero Paaskuikens 3Bereiding:

 1. Snijd een klein stukje van de onderkant (brede kant) van de eieren, zodat ze straks op de platte kant kunnen staan. Snijd de eieren door, op ongeveer 2/3 hoogte vanaf de onderkant. Druk de eidooiers uit de eieren en bewaar deze. Je kunt de snijranden  van de eieren met een mesje wat grilliger maken door er kleine stukjes uit te kerven, dan lijkt het wat meer op een “gebroken” ei.
 2. Druk de eidooiers door een zeef of prak ze fijn in een kom. Meng de dooiers met de yoghurtmayonaise, mierikswortel en citroensap tot een dik homogeen mengsel. Breng het op smaak met zout en peper (niet teveel zout, de zalm is ook zout!). Bewaar het afgedekt in de koelkast tot gebruik
 3. Snijd de zalm in kleine stukjes en meng het met de sjalotjes, kappertjes, dille en een beetje peper. Bewaar ook dit tot gebruik in de koelkast.
 4. Nu begint het knutselen voor de snavels en eventueel de voetjes. Schil een winterwortel en snijd 2 plakken van 1 mm. Snijd elke plak in 8 partjes, twee partjes vormen straks 1 snaveltje. Als je de “kuikentjes” in een doos zet hebben ze geen voetjes nodig, maar als je ze wel voetjes wilt geven, moet je nog even door met knutselen. Snijd 4 plakken wortel van elk 2 mm dikte en snijd elke plak in vieren. Elk kwart wordt een voetje door 3 teentjes uit te snijden.
 5. Vul elke onderkant van een ei met een theelepel van het zalmmengsel en druk het iets aan. Vul nu verder met het ei-mayonaise mengsel. Dit kan het makkelijkst met een spuitzak of een plastic zakje waar je een puntje vanaf knipt. Met twee theelepeltjes en wat meer geduld lukt het anders ook wel. Vul tot ruim boven de rand van het ei en zet dan het doppie op zijn koppie.
 6. Druk twee sesamzaadjes op de plek waar de ogen horen te zitten (twee cocktailprikkers als gereedschap is handig) en duw twee snavelpuntjes erin. Zet de kuikentjes nu in een doosje, die bekleed is met sla of zet ze op een schaal en schuif onder elk kuikentje twee voetjes. Let wel op, want de kuikentjes staan niet helemaal stabiel, dus zet ze op een rustig plekje op het buffet of de eettafel.

Calimero Paaskuikens 4

Ben je op zoek naar meer culinaire inspiratie voor de Pasen? Kijk dan hier voor meer Paasrecepten.

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

7 reacties

Regine 12 maart 2015 - 17:21

zooo schattig

Antwoord
KeukenAtelier 21 maart 2015 - 09:39

Dank je Regine, nu je geen kippen meer hebt zijn deze kuikentjes misschien een idee ?!!

Antwoord
Rianne 18 maart 2015 - 17:26

Wat schattig! Wij zijn thuis niet zo fan van vis (of garnalen), wat zou ik daarvoor in de plaats kunnen doen?

Antwoord
KeukenAtelier 18 maart 2015 - 17:41

Ik denk dat fijngesneden ham een goed alternatief is. Neem dan wel een smaakvolle ham (boerenham of prosciutto bijvoorbeeld). Je kunt dan ook de mierikswortel vervangen door mosterd naar smaak. Laat je me weten hoe ze zijn geworden (liefst met een foto erbij!)? Veel succes.

Antwoord
Rianne 18 maart 2015 - 20:05

Bedankt! Zal ik doen 🙂

Antwoord
annwouters 21 maart 2015 - 08:51

Ik ben op zoek naar ideetjes voor onze paasbrunch en dit ziet er echt geweldig uit 🙂

Antwoord
KeukenAtelier 21 maart 2015 - 09:37

Leuk om te horen Ann! Laat je me weten hoe je kuikens zijn geworden?

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.