Pizza Hummus

by Louise

pizza hummusZoals gezegd in mijn post over hummus met groene kruiden was dat pas het begin van de hummus-serie (zie tip onderaan). Hier is het tweede deel en dit keer geïnspireerd op de pizza, een echte pizza hummus! Met smaakmakers als zongedroogde tomaatjes, oregano, basilicum en Parmezaanse kaas is dit weer een totaal andere variant geworden. Een soort “hummus meets tapenade”. Wederom een lekkere en gezonde snack die zelfs de nukkigste groenteconsument aan de kikkererwten krijgt.pizza hummusIngrediënten:

Voor de hummus:

 • 1 blik kikkererwten (uitgelekt 240 g)
 • 1 teen knoflook
 • 50 g zongedroogde tomaten
 • 1 el tomatenpuree
 • 1/4 tl zout, of naar smaak
 • zwarte peper naar smaak
 • 1 el balsamico azijn
 • 15 g Parmezaanse kaas
 • 1 tl oregano
 • 5 g basilicum
 • 4 el olijfolie
 • 5 el water

Een el is 15 ml en tl is 5 ml (zie maatschepjes)

Voor de garnering:

 • pijnboompitten
 • peterselie
 • olijven
 • olijfolie

Bereiding:

Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Pureer ze met de overige ingrediënten in de keukenmachine of met de staafmixer tot een mooie egale hummus. Schep de hummus in een schaal en garneer met wat olijfolie, geroosterde pijnboompitten en fijngehakte olijven en peterselie.

Deze pizza hummus is lekker op een simpel crackertje of om te dippen met stukjes rauwkost. Maar als garnituur bij gegrilde groenten, kip of vis zal hij zeker niet misstaan. pizza hummusTip: inmiddels is er ook een deel drie in de hummus-serie, met twee recepten voor pompoen hummus.

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.