Hummus met Groene Kruiden

by Louise

hummus met groene kruidenHummus is een gezonde, lekkere en makkelijk te maken snack die je op vele manieren kunt serveren. Het is een puree van kikkererwten en oa. tahin. Tahin, ook wel tahini of tahina genoemd, is een pasta van gemalen sesamzaad. Ik kan me voorstellen dat mensen met een kikkererwten aversie nu gelijk afhaken. Maar ik denk dat deze hummus hen toch zou kunnen verleiden! Het pureren van de kikkererwten en de toevoeging van citroen, kruiden en olijfolie toveren de stugge en rulle structuur om tot een heerlijke frisse en romige crème. Deze groene kruiden hummus is één van de varianten op de naturel versie. Er zijn nog vele geslaagde varianten dus dit is pas het begin van mijn hummus-serie. Update: inmiddels staan er vier hummus varianten op mijn site!

Ingrediënten:

 • 1 blik kikkererwten (ca. 400 g)
 • 4 el tahin
 • 5 el citroensap (1 citroen)
 • 1-1 ½ teen knoflook geperst
 • ½ tl komijn
 • 3 el korianderblaadjes
 • 2 el peterselie
 • 2 el basilicumblaadjes
 • snufje chilipoeder
 • 2 el olijfolie
 • 2 el koud water
 • zwarte peper en zout naar smaak

1 eetlepel (el) is 15ml en 1 theelepel (tl) 5 ml, hiervoor gebruik ik deze maatschepjes.hummus met groene kruidenBereiding:

Giet de kikkererwten af in een vergiet en spoel ze af. Doe alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en pureer het tot een homogene en zo glad mogelijke massa. Of doe dit met een staafmixer. Als het te droog is voeg dan een beetje water toe.

De hummus is ongeveer een week houdbaar in de koelkast, maar bij ons is hij altijd ruim voor die tijd op!

Serveer suggesties:

 • grill een sneetje ciabatta of stokbrood en smeer er wat hummus op, beleg met een paar dunne plakjes radijs, sprenkel er een beetje olijfolie over en strooi er een beetje zeezout op. Leuk als gezonde borrelhap.
 • besmeer een tortilla met hummus en beleg met een paar olijven, gegrilde courgette, paprika en of aubergine en evt. een beetje gekookte of gegrilde kipfilet. Rol het op en klaar is je nieuwe wrap variant.
 • doe de hummus in een schaaltje, giet er een beetje olijfolie op en serveer hem als dipsaus voor stukjes rauwe paprika, wortel, bleekselderij of komkommer.
 • besmeer een cracker, pitabroodje of geroosterde boterham met hummus en je hebt een lekker en simpel tussendoortje of lunch.

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

2 reacties

Regine 3 augustus 2014 - 17:52

We hebben het gister gemaakt, erg lekker, we hebben het bij de borrel gegeten en het beetje wat over was vandaag op onze pistoletjes gesmeerd,

Antwoord
louiseheruer 3 augustus 2014 - 21:39

Leuk dat jullie hebben gesmuld! Binnenkort een nieuwe hummus versie op mijn blog, wie weet is dit ook wat voor jullie….

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.