Peking pannenkoekjes met crispy oesterzwammen -

Peking pannenkoekjes met crispy oesterzwammen (vegan)

by Louise

Wellicht dat jullie je afvragen waar de eend is gebleven in de naamvoering van deze Peking pannenkoekjes. Ik kan jullie verzekeren dat dit geen vergissing is. Want geheel tegen de traditie van dit Chinese gerecht, is er dit keer geen Pekingeend aan te pas gekomen. Misschien is dit een teleurstelling, of wekt deze verassing juist belangstelling. Bij ons thuis waren de reacties na het proeven in ieder geval erg enthousiast en ik hoop die van jullie straks ook!

Peking pannenkoekjes met crispy oesterzwammen -

Makkelijke en smakelijke vervanger van Pekingeend

Mijn eerste kennismaking met Pekingeend pannenkoekjes, was jaren geleden in een Haags Chinees restaurant. Sindsdien zijn ze nooit meer van mijn lijst met favoriete Chinese gerechten verdwenen. En zoals ik me wel vaker laat inspireren in een restaurant, heb ik ook dit gerecht thuis eens nagemaakt. Maar dan wel in een hele makkelijke versie, namelijk met kant en klare Pekingeend van de toko. Want ondanks dat ik graag kook is wat mij betreft de authentieke bereidingswijze van Pekingeend net iets te bewerkelijk. Totdat ik recentelijk deze Peking pannenkoekjes ontdekte waarbij bleek dat de eend heel makkelijk te vervangen is en het gerecht net zo smakelijk is!

Peking pannenkoekjes met oesterzwammen -

Peking pannenkoekjes met crispy oesterzwammen

Het hoofdingrediënt en tevens vervanger van de Pekingeend in dit gerecht is niet alleen heel makkelijk te bereiden maar ook nog eens plantaardig. Een dubbel voordeel en echte win win situatie! Ik had het al verklapt in de titel dat het om oesterzwammen gaat dus een grote verrassing is het voor jullie niet. Mijn verrassing na het proeven van deze plantaardige versie was echter wel groot en heeft mijn enthousiasme om dit gerecht thuis te maken nieuw leven ingeblazen! Het resultaat van deze ovengebakken oesterzwammen is namelijk net zo lekker als die van Pekingeend: de randjes zijn net zo crispy als die van het krokante velletje van geroosterde Pekingeend. En de sappige textuur van de oesterzwam is net zo smaakvol. Maar dan een stuk minder bewerkelijk om te maken. Want binnen een half uur staat dit heerlijke gerecht op tafel!Vegan Peking eend pannenkoekjes -

Op Instagram kun je in dit filmpje  zien hoe ik deze Peking pannenkoekjes maak.

Veel plezier en eet smakelijk!

Peking pannenkoekjes met crispy oesterzwammen (vegan)

Personen: 3-4 Voorbereiding: Bereidingstijd: Voedingswaarden 200 calories 20 grams fat

Ingrediënten

  • 300 g oesterzwammen
  • 2 el hoisinsaus*
  • ½ tl 5 spice poeder*
  • 1-2 el olie
  • 1 el maïzena
  • 1 tl balsamico azijn
  • geroosterde sesamzaadjes
  • ½ komkommer
  • 2 bosui
  • 12-15 Peking duck pancakes**

De gebruikte tl (theelepel) en el (eetlepel) zijn respectievelijk 5 en 15ml, hiervoor gebruik ik altijd keukenmaatschepjes.

*  de smaak en sterkte van hoisinsaus en 5 spice kan per merk verschillen, ik heb hiervoor die van Lee Kum Kee (hoisin) en Euroma (5 spice) gebruikt. Deze zijn verkrijgbaar bij Jumbo en Albert Heijn. Wellicht dat er van een ander merk iets meer/minder nodig is.

** Peking duck pancakes zijn meestal verkrijgbaar bij de toko in het vriesvak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C (hetelucht) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Scheur de oesterzwammen in dunne reepjes en hussel ze om in een kom met: hoisinsaus, olie, maïzena, balsamico azijn en 5 spice kruiden.
  3. Spreid ze uit op de bakplaat zodat de hete lucht goed rondom alle stukjes kan circuleren. Bak de oesterzwammen in ongeveer 20 minuten in de oven tot ze krokante randjes hebben maar nog wel lekker sappig en sticky zijn.
  4. Snijd ondertussen de bosui en komkommer in fijne reepjes en verwarm de Peking Duck pannenkoekjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  5. Bestrooi de oesterzwammen na het bakken met wat geroosterde sesamzaadjes voor extra smaak en crunch.
  6. Serveer alles direct en laat iedereen zijn eigen pannenkoekjes beleggen. Besmeer ze eventueel met wat extra hoisinsaus, doe er wat oesterzwammen, bosui en komkommer op en geniet! 🙂
Heb je dit recept gemaakt?
Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Andere recept ideeën

2 reacties

Carmen 17 maart 2024 - 09:19

Dankjewel Louise!!!
Ziet er heerlijk uit. Ik ga dit zeker proberen.
Zou leuk zijn als je een keertje bij mij komt.
Ik ga Chinese gerechten voor jullie maken.
Neem je pa ook mee.
Lieve groetjes,
Carmen Tjon uit Velp
je nicht Carmen uit Velp

Antwoord
Louise 26 maart 2024 - 15:57

Dat lijkt me erg leuk, ik neem binnenkort contact op om af te spreken!
Groetjes, Louise

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.