hamburgers

Hamburgers

by Louise

hamburgersHamburgers zijn de laatste tijd helemaal hip!! Een foodfestival is tegenwoordig niet compleet zonder gegrilde burgers. En terecht, want het is in al zijn eenvoud toch ontzettend lekker, zeker als ze op de barbecue zijn gegrild!! Dit is mijn favoriete hamburger recept. Gemaakt met mager rundergehakt van goede kwaliteit en gekruid met een “geheim” ingrediënt. Nou ja, zo’n geheim is het na vandaag ook niet meer.

Heb je liever een vegetarische burger? Kijk dan hier voor het recept van de portobello burger.

Voor meer barbecue inspiratie heb ik hier wat recept-ideeën voor jullie op een rij gezet.hamburgers

Ingrediënten (voor 15 hamburgers):

 • 1500 g rundergehakt
 • 3/4-1* pakje basismix voor Franse uiensoep, (ik heb Honig mix, 64 g voor 1,5 L soep gebruikt)
 • 3 knoflooktenen geperst
 • 2 tl Worcestershiresauce
 • ½ tl tabasco
 • 2 tl Dijon mosterd
 • 2 tl gedroogde Provençaalse kruiden
 • zwarte peper naar smaak

*  Hoeveel je van de mix nodig hebt, hangt af van het merk en je eigen smaak. Begin met 3/4 van het pak en meng het gehakt met de overige ingrediënten. Bak dan een klein beetje van het gekruide gehakt en proef of hij voldoende op smaak is. Voeg daarna zo nodig nog meer van de soepmix toe.

1 tl is 5 ml (zie maatschepjes)

Tip: Voor het maken van hamburgers zijn allerlei hamburgerpersen te koop. Maar ik gebruik een simpele PVC ring van 2 cm dikte die is afgezaagd van een PVC buis (9-10 cm diameter). Dit is een stuk goedkoper! Een alternatief is om de hamburgers gewoon met de hand te vormen. Dit kan natuurlijk ook, ze worden dan iets grilliger van vorm maar zijn nét zo lekker!

hamburgersBereiding hamburgers:

 1. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed het met de hand goed door tot het is gemengd. Dan kan je nu beginnen de hamburgers te maken.
 2. Verdeel het gehakt in 15 porties van ongeveer 110 g. Leg de ring op het aanrecht en maak zowel de ring als het aanrecht een beetje nat met koud water. Doe het gehaktmengsel in de ring en druk het aan tot een hamburger en leg hem op een platte schaal (je kunt meerdere lagen stapelen zolang je er maar huishoudfolieof bakpapier tussen legt tegen het plakken).
 3. Bewaar de hamburgers in de koelkast tot gebruik (invriezen kan ook). En bak ze in een pan of op de barbecue.

Soms maak ik ook nog deze zelfgemaakte hamburger broodje voor de hamburgers. Belegd met wat augurk, tomaat, kaas en ketchup is het echt een feestmaaltijd!! In ons gezin zijn er drie jarigen in de zomer, drie keer raden wat hun favoriete verjaardagsmaaltijd is….

hamburgers

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

2 reacties

TheLakeBoy 13 juli 2014 - 21:36

De hamburgers waren heerlijk! Bedankt voor het recept. 🙂

Antwoord
louiseheruer 13 juli 2014 - 21:46

Bedankt! Ik hoor wel wanneer je ze hebt gemaakt.

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.