Aziatische pannenkoekjes met groentevulling en pindadip 1

Aziatische pannenkoekjes met groentevulling en pinda-dip

by Louise

Aziatische pannenkoekjes met groentevulling en pindadip 1Haal de zomer in huis met deze Aziatische pannenkoekjes. Gevuld met knapperige groenten en een lekkere pinda-dip om erbij te serveren. Deze vegan pannenkoeken in Aziatisch thema serveer je koud, net als de dipsaus. Geniet ervan in je achtertuin of op je zonnige balkon en je waant je op een tropische bestemming.

Geïnspireerd op Vietnamese springrolls

Bij het bedenken van dit recept heb ik me laten inspireren door de Vietnamese springrolls. Hierbij worden de groenten (en soms ook garnalen of vlees) gewikkeld in geweekte rijstvellen. Voor mijn recept heb ik, net als bij dit recept, de pannenkoekenmix van Panash gebruikt in de smaak Gember & Citroengras. Hierin proef je met name de warme smaak van de gember en dit is erg lekker bij de frisse groente en pittige pindasaus.

Win een pakket met 5 soorten Panash pannenkoekmix

De pannenkoekmix is gebaseerd op biologisch speltmeel en boekweitmeel en dus rijk aan vezels. De pannenkoeken zijn daardoor niet alleen lekker, maar ook erg voedzaam en bevatten bovendien geen toegevoegde suikers. De Gember & Citroengras mix vond ik verrassend lekker! Je kunt deze prima beleggen met fruit, maar ook met een hartige vulling zoals hier zijn ze erg lekker. Als verrassing voor jullie mag ik een pakket verloten met 5 variaties Panash pannenkoekmix! Kijk voor deze winactie vanaf morgen (18/4) op mijn Instagram- of Facebookpagina. Meedoen is eenvoudig en kan t/m woensdag 22 april 2020.

Ingrediënten (voor 6-8 Aziatische pannenkoekjes):

Voor de pannenkoeken:

Voor de vulling:

 • 1 komkommer, zonder zaadlijsten en in dunne reepjes
 • 100 g winterpeen (geschild gewogen), in dunne reepjes
 • 1 little gem sla, fijn gesneden
 • 2-3 bosui, fijn gehakt
 • 16 grote muntblaadjes
 • 16 takjes koriander

Voor de pinda-dip:

 • 100 g pindakaas
 • 1 tl zoute sojasaus (bv. Kikkoman)
 • 1 el limoensap
 • 3 tl kokosbloesemsuiker
 • 1 teentje knoflook, geraspt
 • 2 tl Sriracha saus
 • 2 el kokosmelk
 • 3-4 el heet water
 • zout en peper naar smaak

Een el (eetlepel)= 15 ml en een tl (theelepel)= 5 ml. Dit is gemeten met keukenmaatschepjes die iets groter zijn dan de gemiddelde eet- en theelepels.

Aziatische pannenkoekjes met groentevulling en pindadipBereiding:

 1. Maak een pannenkoekenbeslag van de pannenkoekmix, kokosmelk en water. Bak in een koekenpan van 24 cm doorsnede 6-8 pannenkoeken. Gebruik een klein beetje plantaardige olie om de pan in te vetten. Laat de pannenkoeken afgedekt afkoelen.
 2. Maak ondertussen de pinda-dip. Meng hiervoor de ingrediënten en bewaar de dip tot gebruik in de koelkast.
 3. Bereid alle ingrediënten voor de vulling. Zorg dat de groenten niet nat zijn, zodat de pannenkoeken niet nat en daardoor zacht worden. Vul de afgekoelde pannenkoeken als volgt: eerst de fijngesneden sla, dan de koriander en bosui en als laatste de komkommer en wortel. Duw de vulling een beetje bij elkaar en rol de pannenkoek voorzichtig op. Bewaar de gevulde pannenkoekjes tot gebruik in de koelkast.
 4. Serveer de pannenkoek met de pinda-dip en geniet ervan! Je kunt de pannenkoek dippen in de saus, maar makkelijker is het om tijdens het eten de saus beetje bij beetje erop te doen met een lepel.

Tip: als je de pannenkoeken en pinda-dip in de koelkast bewaart, zijn ze de volgende dag ook nog erg lekker. Misschien een leuk idee voor in een lunch-box of als snack!

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Veel plezier en eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Panash.

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.