Pannenkoekrolletjes met zalm 2

Pannenkoekrolletjes met asperges, zalm en doperwtencrème

by Louise

Pannenkoekrolletjes met asperge 2Deze pannenkoekrolletjes met asperges en zalm passen qua smaak en kleur helemaal bij het voorjaar en Pasen: licht en fris. Normaal gesproken zou ik ze aanraden voor een buffet of brunch met familie en vrienden. Dit jaar zijn echter de omstandigheden helaas anders en is dit niet mogelijk . Ook op mijn platform, waar het grotendeels om gezelligheid en lekker eten draait, ontkom ik er niet aan. Corona en sociale onthouding hebben invloed op ons hele leven. Maar het belangrijkste is dat we zo goed mogelijk door deze moeilijke periode komen. Ik hoop daarom ook dat het ondanks alle omstandigheden goed met jullie en jullie naasten gaat!

Aangezien we meer thuis zijn en de horeca de deuren heeft moeten sluiten, vermoed ik dat er thuis meer gekookt en gebakken wordt. Wellicht bieden deze keukenactiviteiten ook wat afleiding om deze periode zo aangenaam mogelijk te maken. Uiteraard help ik jullie daar graag bij met wat inspiratie, ook voor diverse Paasrecepten! Vandaag doe ik dat met deze originele pannenkoekrolletjes, gevuld met asperges, gerookte zalm en een crème van doperwten en dille. Ik kan je verklappen dat ze erg lekker zijn en bovendien makkelijk te maken.

Pannenkoekrolletjes met mix van Panash Rode Biet & Venkel

Als basis voor de pannenkoeken heb ik pannenkoekmix gebruikt van Panash. Deze mix heb ik recentelijk ontdekt, toen ik een proefpakket kreeg toegestuurd met hun 5 varianten. Inmiddels heb ik er 3 geproefd en is ons gezin er erg enthousiast over. De mixen zijn gemaakt met biologisch speltmeel en boekweitmeel en bevatten geen toegevoegde suikers. Behalve de naturel mix zijn er ook mixen in 4 smaken: Cacao, Gember & Citroengras, Mango & Kardemom en Rode Biet & Venkel. Die laatste heb ik gebruikt voor deze pannenkoekrolletjes. De subtiele venkelsmaak in deze mix combineert namelijk erg goed met zalm, dille en asperges en de kleur van de biet geeft er ook nog een mooi tintje aan.

Kado korting voor de lezers van Keukenatelier

Deze pannenkoekmixen zijn te bestellen via de Panash webshop. Je kunt met deze mixen diverse lekkere zoete en hartige creaties maken, zelfs koekjes. Op hun site kun je meerdere recepten vinden, ook mijn recept voor deze rolletjes met asperge. Als kado mag ik namens Panash 25% korting geven aan mijn lezers, hoe leuk is dat! Maak hiervoor bij het bestellen gebruik van de kortingscode: KEUKENATELIER en klik hierna op “toepassen”. De korting is geldig tot en met 8 april en is niet van toepassing op de verzendkosten.

Ingrediënten (voor ongeveer 40 pannenkoekrolletjes):

 • 125 g Pannenkoekmix (Panash Rode Biet & Venkel)
 • 300 ml melk
 • 2 eieren (M of L)
 • 350 g gerookte zalm in plakjes
 • 5-6 dikke asperges (alternatief groene asperges)
 • eventueel (veld)sla ter garnering

voor de doperwten-dille crème:

 • 400 g (diepvries) doperwten
 • 3 el olijfolie
 • 15 g dille
 • 1½ el Franse mosterd
 • 2 el witte balsamicoazijn
 • 1-2 teentjes knoflook, geperst
 • peper en zout naar smaak

1 tl (5 ml) is gemeten met een keukenmaatschepje die iets groter is dan de gemiddelde theelepel.

illustratie pannenkoekrolletjesBereiding:

 1. Maak eerst de pannenkoeken. Roer een beslag van de pannenkoekmix, melk en eieren. Bak 5 – 6 pannenkoeken in een pan van 24 cm diameter en laat ze op een bord afgedekt (tegen uitdrogen) afkoelen.
 2. Schil de asperges en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Schep de asperges daarna uit de pan en laat ze afkoelen in (ijs)water. Kook ondertussen in hetzelfde water de doperwten kort beetgaar. Giet de doperwten af in een zeef en spoel ze af met koud water.
 3. Pureer met een staafmixer de doperwten met de overige ingrediënten tot een (smeerbare) crème. Als de crème te dik is, kun je eventueel een klein beetje water toevoegen. De hoeveelheid knoflook, peper en zout is naar smaak te gebruiken. Laat de doperwten crème voor gebruik afkoelen in de koelkast.
 4. Maak de rolletjes als volgt (zie illustratie): verdeel de hoeveelheid doperwten crème en zalm over het aantal pannenkoeken en beleg ze per stuk. Smeer op elke pannenkoek eerst een laag crème, maar houd een klein stukje vrij waar je straks eindigt met het oprollen. Leg plakjes gerookte zalm op de crème, slechts de helft van de pannenkoek hoeft belegd te worden. Dep de asperges goed droog en leg er één op de zalm (ongeveer halverwege het met zalm belegde deel). Rol de pannenkoek op, beginnend bij de kant waar de zalm en asperge op liggen. Beleg vervolgens de rest van de pannenkoeken op dezelfde manier. Laat de gevulde pannenkoeken in de koelkast helemaal afkoelen voordat je ze aansnijdt.
 5. Snijdt elke pannenkoekenrol voor het serveren in stukken van ongeveer 3 cm. Serveer er eventueel wat (veld)sla bij ter garnering.

Tip: De pannenkoekenrolletjes zijn op de dag dat ze zijn gemaakt het beste, maar na een dag zijn ze ook nog prima. Zorg er wel voor dat de asperges na het koken goed drooggedept zijn om te voorkomen dat de vulling te nat wordt.

Voor meer recept-inspiratie voor Pasen en voorjaar kun je hier een kijkje nemen.

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Veel plezier en eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Panash.

Andere recept ideeën

2 reacties

Joanna 14 mei 2020 - 20:52

Asperges gekregen en deze klaargemaakt volgens het recept van de pannenkoekrolletjes. Heel feestelijk. We hebben t (al voor de tweede keer) als maaltijd gegeten. Was heerlijk.

Antwoord
Louise 18 mei 2020 - 11:26

Hi Joanna,
Erg leuk om te horen dat jullie enthousiast zijn over dit recept en het al twee keer hebben gemaakt! Als het seizoen van de witte asperges voorbij is, kun je ze ook nog met groene asperges maken. Dus voorlopig kunnen jullie er nog van genieten. 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.