Ei Samoerai salade

Ei Samoerai Salade – zoet pittige eiersalade

by Louise

Ei Samoerai saladeHet recept voor deze ei samoerai salade is denk ik één van mijn makkelijkste recepten. Tegelijkertijd is deze ei samoerai salade één van mijn nieuwe favorieten voor op brood of toastjes. Deze eiersalade is geïnspireerd op de kip samoerai salade, ook wel bekend als kip samba salade. Een zoet pittige salade, die denk ik op zijn beurt weer is geïnspireerd op de pittige samourai saus. Er zijn dus vele variaties op dit thema, net zoveel als de variaties in schrijfwijze: samoerai, samurai en samourai. Het gaat allemaal over hetzelfde, de Japanse samoerai heb ik voor het gemak hier maar even buiten beschouwing gelaten.

Ei Samoerai salade als vegetarische variant op de pittige kip salade

Deze salade is als experiment ontstaan, met de kip samoerai salade in mijn gedachten. De salade fabrikanten hadden natuurlijk niet hun geheime recept prijsgegeven, dus ging ik zelf met deze uitdaging aan de slag. Ik vind deze ei samoerai salade goed geslaagd en vind ‘m net zo lekker als de originele kip samoerai. Qua naam vind ik de ei smoerai in ieder geval grappiger klinken. Ik ben reuze benieuwd wat jullie van deze salade vinden. Misschien is het een idee om deze salade te serveren tijdens de Paasdagen, maar een andere keer kan uiteraard ook.

Mochten jullie nog recept-inspiratie zoeken, dan kun je een kijkje nemen in deze verzameling met zoete en hartige gerechten.

Ik wens jullie fijne en vooral ook gezonde Paasdagen toe.

Liefs, Louise XX

Ingrediënten:

 • 5 eieren (M of L), hard gekookt en afgekoeld
 • 2 tl tomatenpuree
 • ½ tl Franse mosterd
 • 4 el Yogonaise
 • ½ tl knoflookpoeder
 • ½ tl komijnpoeder
 • ¼ tl korianderpoeder
 • ½ tl suiker
 • 2 tl Sriracha saus*
 • ½ tl witte balsamico azijn
 • gehakte verse peterselie of koriander, optioneel
 • zout en zwarte peper naar smaak

*  De hoeveelheid Sriracha kun je aanpassen aan je smaak. Ook kan de pittigheid per merk variëren ( ik gebruik het merk Flying Goose of Tabasco Sriracha).

Een el (eetlepel)= 15 ml en een tl (theelepel)= 5 ml. Dit is gemeten met keukenmaatschepjes die iets groter zijn dan de gemiddelde eet- en theelepels.

Bereiding:

 1. Prak of snijd de eieren fijn en meng ze met de overige ingrediënten. Je kunt desgewenst van fijngehakte peterselie of koriander toevoegen of ter garnering gebruiken. Bewaar de eiersalade tot gebruik in de koelkast.
 2. Serveer de eiersalade op een broodje, sandwich, crackertjes of toastjes.

Ei Samoerai salade KeukenatelierHeb je dit recept gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.