Aziatische sla wraps met haring | KeukenAtelier.com

Aziatische sla wraps met haring en limoen-chilidressing

by Louise

Aziatische sla wraps met haring | KeukenAtelier.comDeze Aziatische sla wraps met haring lijken op het eerste gezicht misschien een aparte combinatie. Hopelijk laat dat u er niet van weerhouden om deze sla wraps toch eens te proberen, want deze combinatie is echt verrassend lekker! De klassieke combinatie van haring met een uitje en een zure bom verschilt eigenlijk niet eens zoveel van de combinatie die ik voor deze Aziatische sla wraps heb gebruikt. De uien zijn in dit geval vervangen door bosuien en de zure bom door een exotische limoen. Denk daar dan nog wat knapperige wortel, een beetje frisse munt en kruidige koriander bij en de overstap naar deze sla wraps is gemaakt.

Dat deze frisse en lichte sla wraps het goed doen op een zomerse dag, spreekt voor zich. Lekker buiten opeten met een koel drankje erbij en iedereen is happy. Je kunt eventueel voor het gemak de dressing al eerder klaarmaken. Net als de overige ingrediënten leg je deze dan in de koelkast. Het enige wat je dan nog voor het serveren hoeft te doen, is de sla wraps te vullen. Voor een variatie op deze sla wraps heb ik onderaan het recept nog een tip!

Dit recept maakte ik in opdracht voor het Nederlands Visbureau. Voor hun recepten website heb ik 4 “out of the box” haringrecepten mogen ontworpen, die weer eens een andere culinaire kijk op haring bieden. Behalve deze sla wraps bedacht ik deze pastasalade met venkel citrus en haring, de sushi bowl met haring en de pastinaak rösti met haring en mierikswortel. Ik ben benieuwd welk recept jullie het meeste aanspreekt!

Ingrediënten (voor ongeveer 15 sla wraps, voor 4 personen):

 • 2 baby Romaine sla (ook wel bekend als bindsla of little gem)
 • 100 g rijstnoedels (mihoen)
 • 10 takjes verse koriander, fijn gesneden (plus een beetje extra voor garnering)
 • 8 blaadjes munt, fijn gesneden (plus een beetje extra voor garnering)
 • 1 bosui, fijn gesneden (plus een beetje extra voor garnering)
 • 1 medium wortel in reepjes
 • 4 (nieuwe) haring, in stukjes gesneden
 • ½ tl sesamolie*

*als je geen sesamolie kunt vinden, kun je eventueel ook zonnebloemolie gebruiken. Voor de smaak van de mihoensalade is de sesamolie wel erg lekker.

voor de dressing:

 • 6 el zoete chilisaus (sweet chillisaus)
 • 2 el limoensap
 • 1½ el vissaus

Een el (eetlepel)= 15 ml en een tl (theelepel)= 5 ml. Dit is gemeten met keukenmaatschepjes die iets groter zijn dan de gemiddelde eet- en theelepels.

Bereiding:

 1. Maak de dressing door alle ingrediënten hiervoor te mengen en bewaar ‘m daarna tot gebruik in de koelkast.
 2. Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Spoel ‘m daarna af onder koud stromend water en laat de mihoen daarna goed uitlekken in een vergiet. Doe de mihoen in een kom en knip de lange strengen in iets kortere stukken met een schone keukenschaar. Meng dan 3 el van de dressing en ½ tl sesamolie (of zonnebloemolie) door de mihoen. Voeg ook de fijngesneden bosui, munt en koriander toe aan de mihoensalade.
 3. Haal de blaadjes sla voorzichtig los en was ze goed. Uit één sla haal je ongeveer 7-8 blaadjes. De kern die je daarna overhoudt, kun je fijnsnijden en deze ook toevoegen aan de mihoensalade.
 4. Snijd tot slot de wortel in dunne reepjes. Je kunt ‘m eventueel ook raspen.
 5. Dep de slablaadjes voor het serveren droog met keukenpapier en verdeel de mihoensalade over de blaadjes. Leg op de salade wat wortel en een paar stukjes haring. Garneer de wraps eventueel met een beetje extra bosui, koriander en munt. Serveer de sla wraps op een schaal met de dressing erbij, zodat iedereen naar behoeve wat van de dressing over de wraps kan doen.

Praktische tip: je kunt ook iedereen aan tafel z’n eigen sla wrap laten maken. Zet dan wat schaaltjes op tafel met de slablaadjes, de mihoensalade, fijngesneden wortel, extra bosui, munt en koriander en de stukjes haring.

Variatie tip: in plaats van in een blaadje sla kun je kun dit gerecht ook mooi serveren in een rijstvel, als een soort loempia.

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Dit bericht is gesponsord door visrecepten.nl, een initiatief van het Nederlands Visbureau.

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.