vis fileren 6 KeukenAtelier.com

Workshop vis fileren in Katwijk

by Louise

Onlangs was ik op een vrijdagavond uitgenodigd om een workshop vis fileren bij te wonen. In een grote koude hal van vishandel Schuitemaker in Katwijk leerde ik samen met een groep leergierige visliefhebbers de beginselen van het fileren. Arie Kuijt, eigenaar van Visfileren.nl en professional op dit gebied, legde ons alles haarfijn uit. Daarna mochten we zelf aan de slag met vers gevangen dorade, zeebaars, schol en rode poon die voor ons klaar lagen.

vis fileren 1 KeukenAtelier.comDat het fileren van vis een ware ambacht is, bleek al snel. Want wat aanvankelijk zo simpel leek toen Arie het meerdere keren demonstreerde, ging bij de meesten van ons een stuk lastiger. Je moet het echt een paar keer oefenen om de vaardigheid een beetje onder de knie te krijgen. Gelukkig lagen er meer dan genoeg vissen klaar waarop we onze technieken konden uitoefenen. Het leuke is dat je aan het eind van de avond al je zelf gefileerde vis mee naar huis mag nemen. Van tevoren was ons gemaild om een koeltas en vershouddozen voor de vis mee te nemen. Deze gingen bij ons allemaal royaal gevuld weer mee naar huis. We hebben er met ons gezin zelfs drie dagen van gesmuld!

Als jullie het leuk vinden kun je hier meerdere instructie video’s bekijken om te zien hoe je diverse vissen moet fileren. Maar om het goed te leren kan ik je een workshop bij Arie zeker aanraden. Behalve dat het erg gezellig is, is het ook fijn om onder begeleiding veilig te leren omgaan met scherpe fileermessen. Op de site van Visfileren kun je alle data en prijzen vinden van de workshops die je kunt volgen. Er zijn namelijk diverse soorten workshops voor het fileren van vis, bijvoorbeeld ook met tonijn of zalm (deze zijn wel duurder). Het is misschien ook een leuk idee om een workshop kado te geven aan iemand anders.

Arie, bedankt voor deze leerzame workshop en de heerlijke vis!

rode poon roken 1 KeukenAtelier.com

Rode poon thuis op de barbecue

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.