Vega Valentijns broodjes | Bread Hot Chili Peppers | KeukenAtelier.com

Vegetarische Valentijns broodjes | Bread Hot Chili Peppers

by Louise

Illustratie Bread Hot Chili Pepper KeukenAtelier.com

kijk hier voor alle recept illustraties

Valentijnsdag staat voor de deur, de dag van de liefde. De dag dat je je geliefde (of geheime liefde) verrast met een kaart of bloemen. Nou heb ik zelf niet zoveel met de commerciële benadering van dit fenomeen. Maar het thema liefde heeft me wel geïnspireerd om voor deze gelegenheid iets lekkers en origineels te creëeren. Na de zoete Valentijns verleidingen met oa. de Red Velvet Cake Rol en de macarons met rozen en granaatappel, heb ik het dit keer héél anders aangepakt.

De liefde is weliswaar zoet, maar op z’n tijd een beetje pit kan ook geen kwaad! Vandaar mijn idee om iets hartigs te maken: een lekker pittig broodje, maar niet zodanig pittig dat je er bluswater bij hoeft te serveren. Met deze Bread Hot Chili Peppers, oftewel vegetarische Valentijns broodjes met chili, zul je zeker iemands hart veroveren!!

Ingrediënten (voor 12 broodjes):

voor de vulling:

 • 1 rode ui, gesnipperd
 • 2 el olijfolie
 • 1 rode paprika, in kleine blokjes
 • 1 teen knoflook, geperst
 • chilipoeder naar smaak
 • 1/2 tl komijnpoeder
 • 1/4 tl kaneel
 • 1 tl oregano
 • zout en peper naar smaak
 • 1 blikje tomatenpuree
 • 1 blik kidneybonen in chilisaus (400 g)
 • 60 g geraspte belegen kaas
 • 1 ei gemengd met 1 el water om te bestrijken
 • koriander en bosui, optioneel

voor het deeg:

 • 500 g goede kwaliteit tarwebloem
 • 7 g instant gist
 • 5 g suiker
 • 8 g zout
 • 275 g lauw water
 • 25 g olijfolie

Bereiding:

 1. Begin met het deeg. Meng alle ingrediënten voor het deeg en kneed het 10 minuten met de hand of in de keukenmachine tot een mooi en soepel deeg. Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen in een ingevette kom op kamertemperatuur.
 2. Nu heb je alle tijd om de vulling te maken. Fruit de ui in olijfolie tot het zacht is. Voeg dan de paprika en knoflook toe en bak dit even mee. Strooi de specerijen en voeg de tomatenpuree toe. Laat een minuutje baken en doe tot slot de kidneybonen (met het vocht!) erbij met 3 el water. Warm het allemaal door en je vulling is klaar. Ik heb de bonen grotendeels met een vork geprakt, omdat de vulling dan wat beter op de broodjes blijft liggen. Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.
 3. Kneed het deeg na de rijstijd even door en vorm dan 12 bolletjes (70 gram per stuk). Om de hartjes te vormen is de volgende manier het het makkelijkst (zie ook de illustratie). Rol elk bolletje tot een streng van 15 cm en draai aan beide kanten een spitse punt. Leg de rol neer en snijd in lengte richting de rol in tweeën, maar laat de uiteinden aan elkaar zitten. Maak de ontstane opening groter tot je een soort ovaal krijgt. Klap één uiteinde naar het midden terug, zodat je een hartvorm krijgt. Druk het hart wat platter (1 cm dikte) zodat het binnenste van het hart sluit.
 4. Leg de harten op een bakplaat en laat ze, afgedekt onder plastic, een half uur rijzen. Bestrijk de hartjes dan met een mengsel van ei en water en beleg elk hartje met 1/12 deel van de vulling. Bestrooi met een beetje geraspte kaas. Bak de broodjes in het midden van de oven op 200°C (conventionele oven) gedurende 22-25 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Vega Valentijns broodjes | Bread Hot Chili Peppers | KeukenAtelier.comVeel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close