Pizzabroodjes

by Louise

pizzabroodjes 3Recepten met brooddeeg blijven mijn favoriet. Het deeg is simpel te maken en de toepassingen zijn eindeloos met hartige en zoete variaties. Bovendien is het deeg makkelijk te hanteren en kan je je creativiteit zijn gang laten gaan met verschillende vouw- en roltechnieken. Deze pizzabroodjes zijn daar een typisch voorbeeld van. Het deeg is van hetzelfde recept dat ik heb gebruikt voor het pestobrood en de ham kaas broodjes, maar door een andere vulling te gebruiken en het deeg anders te rollen heb je weer een heel ander resultaat. Deze broodjes zijn warm lekker als aanvulling bij een kop soep, of afgekoeld prima mee te nemen voor een picknick.

Voor een vegetarische versie van deze broodjes laat je de ham weg en vervang je deze door bv. extra champignons, geitenkaas, blauwe kaas, pijnboompitten, artisjokken etc.

pizzabroodjes 2

Ingrediënten (voor 16 pizzabroodjes):

Voor het deeg:

 • 500 g goede kwaliteit tarwebloem
 • 7 g instant gist
 • 5 g suiker
 • 8 g zout
 • 275 g lauw water
 • 25 g olijfolie

Voor de vulling:

 • 1 paprika in stukjes
 • 75 g champignons in plakjes
 • 1 teen knoflook geperst
 • 2 tl oregano
 • zwarte peper en zout naar smaak
 • 25 g groene of zwarte olijven zonder pit in stukjes
 • 150 g geraspte belegen kaas
 • 50 g hamreepjes
 • 100 g tomato frito of pizzasaus
 • 1 bolletje mozzarella in stukjes

Bereiding:

 1. Maak het deeg door alle ingrediënten te mengen en 10 min. te kneden met de hand of in de keukenmachine. Laat het deeg 1 uur afgedekt rijzen tot het verdubbeld is. Maak ondertussen de vulling.
 2. Bak de paprika, knoflook en champignons met een beetje zout en peper in olijfolie. Laat al het vocht verdampen en laat ze daarna in een schaal afkoelen. Meng dan alle overige ingrediënten erdoor, maar houd 50 g van de kaas achter om de broodjes straks mee te bestrooien.pizzabroodjes
 3. Als het deeg is gerezen, rol het dan uit op een ingevet aanrecht tot een lap van 45 x 30 cm. Verdeel de vulling over het deeg, maar laat 5 cm aan de lange zijde vrij. Rol het deeg op vanaf de lange zijde die besmeerd is met vulling zo strak mogelijk op en leg de naad naar onderen. Verdeel de “worst” in 16 gelijke dikke plakken en leg elke plak plat op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Laat ze 30 min. afgedekt rijzen en bestrooi ze met de rest van de geraspte kaas. Bak de broodjes in de oven op 200°C gedurende 30-35 min. tot ze goudbruin zijn.pizzabroodjes 4Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

2 reacties

Judith 19 oktober 2014 - 16:12

Kan je deze pizzabroodjes een dag van tevoren maken?

Antwoord
louiseheruer 19 oktober 2014 - 16:33

Ja hoor, je moet ze dan de dag van tevoren wel afbakken, desnoods iets minder bruin dan gewenst. De volgende dag warm je ze even op in de oven, op 180 graden in 5-10 minuten tot ze warm en knapperig zijn. Veel plezier!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.