(Vega) kipsaté burgers met zoetzure komkommer

by Louise

kipsaté burger (vegetarisch)De bereidingswijze van deze lekkere (vega) kipsaté burgers kun je bijna geen recept noemen. Ik heb dus ook even getwijfeld of ik er daadwerkelijk een post aan zou wijden. Vanwege het feit dat wij er thuis zo van hebben gesmuld heb ik het, zoals jullie hier kunnen lezen, toch gedaan. Soms is een idee voor een zeer makkelijke en tevens smakelijke maaltijd namelijk ook welkom!

Geïnspireerd op de Chicken saté

Het idee voor deze (vega) kipsaté burgers kwam jaren geleden na het eten van een een Chicken saté bij McDonald’s. Samen met de kroketburger is deze satéburger mijn (enige) favoriet van deze hamburgergigant. Tegenstrijdig genoeg zijn het geen van beide hamburgers. De satéburger, die jaren geleden tijdelijk werd verkocht, staat inmiddels al lang niet meer op de kaart. Waarom weet ik niet, vast niet omdat ze niet in de smaak vielen. Gelukkig zijn ze ook thuis makkelijk na te maken en smaken ze minstens net zo lekker als in mijn herinnering.vegetarische kipsaté burger

Kipsaté burgers met vegetarische kipschnitzels

Deze satéburger kun je maken met een kipschnitzel of de vegetarische variant hiervan. Deze laatste kan ik je zeker aanraden omdat deze tegenwoordig vaak van goede kwaliteit zijn en niet onderdoen voor de “echte” smaak van kipfilet. Sterker nog, kipschnitzels in de supermarkt lijken vaak minder op een kipfilet dan sommige plantaardige vervangers. Als je toch liever deze satéburger met kip wil maken, maak er dan één van een (biologische) kipfilet die je zelf paneert. Je kunt dat bijvoorbeeld doen op de manier zoals in dit recept. Vervang dan de rijstzoutjes door panko of grof gemalen cornflakes.

Veel plezier en eet smakelijk!

(Vega) kipsaté burgers met zoetzure komkommer

Personen: 4 Voorbereiding: Bereidingstijd: Voedingswaarden 200 calories 20 grams fat

Ingrediënten

 • 4 (vegetarische) kipschnitzels*
 • 4 hamburgerbroodjes
 • gebakken uitjes
 • sla
 • komkommerzuur (zie recept)
 • satésaus**

Komkommerzuur:

 • 2 snack komkommers (of 150 gram normale komkommer)
 • 50 g azijn
 • 50 g water
 • 20 g suiker, of naar eigen smaak
 • zout naar smaak

* Ik heb 2 soorten plantaardige kipkrokant schnitzels getest, maar die van Vivera vinden wij hierbij het lekkerst!

** Wijko satésaus Hot combineert hier goed bij, maar zelfgemaakte pindadip volgens dit recept kun je hierbij ook gebruiken.

Bereiding

 1. Begin met het maken van het komkommerzuur zodat deze nog kan intrekken. Het liefst een paar uur van tevoren, maar dit kan eventueel ook een dag eerder. Verwarm water, azijn, suiker en azijn op het vuur tot de suiker is opgelost. Snijd de komkommer in dunne plakjes (3 mm) en doe deze in een schoon potje of kom. Schenk de hete azijnoplossing over de komkommer. Roer het om en laat het afgedekt intrekken in de koelkast.
 2. Bak de kipschnitzels rondom goudbruin (en gaar indien je kip gebruikt). Bak of rooster de snijkanten van de broodjes zodat ze een beetje krokant worden. Verwarm de satésaus of bereid deze als je kiest voor zelfgemaakte satésaus. Let er op dat de satésaus niet te dun is.
 3. Leg op elk broodje een schnitzel en beleg ze dan naar eigen smaak met zoetzure komkommer, sla, satésaus en gebakken uitjes. Serveer er eventueel frietjes en een salade bij en geniet ervan!
Heb je dit recept gemaakt?
Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.