Kerstmenu in 30 minuten

by Louise

Kerstmenu in 30 minuten KeukenAtelier.comFeestelijk gemak met Delicieux van Lidl

Een Kerstmenu in 30 minuten? Pin me niet vast op deze schatting, maar qua voorbereidingstijd in de keuken is er een manier om dit grotendeels voor elkaar te krijgen. Voordat ik ga verklappen hoe dit kan, zal ik jullie eerst iets anders vertellen. Het zal jullie namelijk niet verbazen dat ik heel graag in de keuken sta om te koken en bakken. “Iemand met een foodblog zal waarschijnlijk ook met Kerst graag uren in de keuken staan”, ik hoor het jullie bijna denken. Dit is echter niet helemaal waar. Misschien juist omdat ik het hele jaar al veel recepten maak, doe ik het met Kerst graag wat rustiger aan in de keuken, zodat ik die dagen ook tijd heb voor mijn familie en alle gezelligheid die erbij hoort.

Meestal vieren wij Kerst met onze familie bij één van ons thuis en verzorgen wij het Kerstmenu met elkaar. Ieder neemt dan wat mee en bereidt een deel van het feestelijke menu voor. Dit is niet alleen erg praktisch, maar het is ook leuk om elkaar op deze manier te verrassen aan tafel. Vaak is ons Kerstmenu een mix van deels zelf bereide en deels kant en klare gerechten. Zo hebben wij eens een hele lekkere hazelnoot meringue rol van Lidl als dessert gegeten. Volgens mij verkopen ze die dit jaar weer in de feestmaand. Tijdens een Kerstvakantie in Frankrijk hebben we voor het Kerstdiner in ons appartement, heerlijk gekruid vlees bij de Franse Lidl gekocht. Gelukkig hoef je daar niet speciaal voor naar Frankrijk, want in de Nederlandse vestigingen ligt er ook een rijk assortiment aan vlees- en visgerechten.

Een Kerstmenu met ongeveer 30 minuten voorbereidingstijd, is dus haalbaar op diverse manieren. Organiseer het met elkaar en verdeel de taken en/of bereid je Kerstmenu (deels) met gerechten waar je weinig werk aan hebt. Ik noemde er net al een paar waar ik erg enthousiast over ben en onlangs heb ik een aantal groenteschotels van Lidl geproefd. Deze schotels vallen onder de Delicieux producten van Lidl, welke speciaal voor de feestdagen aan het assortiment worden toegevoegd. Je koopt deze groenteschotels als een kant-en-klaar pakketje die je alleen nog volgens de gebruiksaanwijzing in de oven hoeft te bereiden. De kwaliteit van het groente- en fruitassortiment van Lidl is al meerdere keren beloond met prijzen. Ook ik ben zeer tevreden over het aanbod aan groente en fruit zoals je hier hebt kunnen lezen. Dergelijke groentepakketten had ik echter nog niet eerder geprobeerd. Met mijn gezin hebben we er vijf geproefd en we vonden ze zeker geslaagd!

Vijf smaakvolle groentenschotels

Witlofschotel KeukenAtelier.comDe witlofschotel smaakt net zo lekker als een zelf bereide witlofschotel. De witlof heeft een lekkere “bite” en de kaassaus is echt heerlijk.

 

 

 

Paprika schotel KeukenAtelier.comDe gevulde paprikaschotel met couscous is verrassend lekker. De paprika’s zijn gevuld met couscous, die op smaak is gebracht met specerijen en kleine stukjes dadel, een goede combinatie met de feta die ook in het pakket zit.

 

 

Courgette schotel KeukenAtelier.comDe gevulde courgetteschotel met geitenkaas, rode ui en pijnboompitten is zacht van smaak en kun je daardoor prima met diverse gerechten combineren.

 

 

 

Spruitjes schotel KeukenAtelier.comSpruitjes zijn denk ik één van de meest populaire groenten tijdens de Kerst, dus de spruiten-pompoen schotel zal voor velen een welkome keuze in het assortiment zijn. Deze schotel is gekruid met kerrie en komijn en zoals je in mijn recept hebt kunnen zien vind ik dat een lekkere combinatie.

 

Paddestoelen schotel KeukenAtelier.comTot slot de paddenstoelen schotel met rode ui en kruidenboter, een eenvoudige maar smakelijke schotel. Ik heb deze schotel iets langer gebakken in de oven dan op de verpakking staat. Ik vind het namelijk lekkerder als de uien zacht en goed doorbakken zijn. Voor de champignons en paddenstoelen heb ik me wel aan de aanbevolen baktijd gehouden. Deze heb ik daarom tussentijds al uit het bakje gehaald.

Bij de paddenstoelenschotel dient er na de bereiding nog zout en peper naar smaak toegevoegd te worden. De andere schotels zijn al helemaal gekruid en goed op smaak. Ze zijn zeker niet te zout, wat erg fijn is. Je zou voor extra kleur eventueel nog wat vers gehakte peterselie of koriander over de schotels kunnen strooien. Noodzakelijk voor de smaak is dit zeker niet.

Wat ik deze Kerstdagen ga eten weet ik nog niet. Het zal waarschijnlijk wel gaan volgens de manier die die ons tot nu toe goed bevalt: met de familie en met elkaar zullen we samen iets lekkers voorbereiden. Ik ben benieuwd of jullie al plannen hebben voor het Kerstmenu. Indien je nog inspiratie zoekt voor zelfgemaakte groentegerechten dan vind je deze wellicht bij deze drie feestelijke recepten. Zoek je nog een heel makkelijk te bereiden gerecht met kip, dan is dit recept misschien iets voor jou. Dit was afgelopen jaar het meest bekeken recept op mijn site en is zeker ook geschikt voor een feestmenu. Voor een vegetarisch feestrecept kun je hier terecht voor een vegetarische curry strudel met zoete aardappel en linzen. Voor desserts en taarten heb ik misschien ook nog leuke ideeën voor je, er zijn er zelfs een aantal die je al een dag van tevoren kunt maken. Een vriendin van mij maakte vorig jaar bijvoorbeeld deze lemon cheesecake in potjes voor 20 personen.

Wat jullie keuze ook gaat worden voor het komende Kerstmenu, ik hoop in ieder geval dat jullie ervan genieten.
Ik wens jullie een fijne en ontspannen Kerst!

Fijne feestdagen en eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Lidl Nederland.

Op de foto zie je alle vijf groenteschotels die ik in mijn oven heb bereid. Voor de witlof heb ik twee verpakkingen gebruikt en van de andere schotels één. Alle schotels kosten €2,99 en zijn vanaf 17 december te koop (de spruitjes schotel vanaf heden).

andere lekkere recepten

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.