Knoflook Pizza Knopen 3 | KeukenAtelier.com

Knoflook Pizza Knopen

by Louise

Knoflook Pizza Knopen 1 | KeukenAtelier.comWanneer je op zoek bent naar een lekkere snack dat ook nog eens heel snel is te bereiden, dan zijn deze knoflook pizza knopen echt een uitkomst! In nog geen 10 minuten zijn ze gemaakt en na hooguit 15 minuten bakken kun je deze heerlijk geurende pizza knopen al opdienen. Ze zien er misschien “ingewikkeld” uit, maar de bereidingswijze is heel simpel. Vanwege het koelverse pizzadeeg van Tante Fanny kun je namelijk gelijk al direct aan de slag. Het enige wat je nog hoeft te maken is de kruidenboter, die dit pizzadeeg omtovert tot heerlijke en decoratieve pizza knopen. De knoflookboter bestaat overigens maar voor de helft uit boter. De rest bestaat uit olijfolie, waarmee ook het pizzadeeg is gemaakt.

Deze knoflook pizza knopen kun je als snack serveren, maar samen met een kop soep zoals deze courgette soep, vormen ze ook een mooie en makkelijke maaltijd. Je kunt deze pizza knopen eventueel ook met een dip serveren, dat is erg leuk bij een borrel of tijdens een barbecue. Een dip van warme camembert (zie recept) is echt een aanrader, of een dip van pizzasaus. Voor deze pizzasaus kun je de gekruide tomatensaus gebruiken die bij het pizzadeeg wordt geleverd, wanneer je de pizza-kit koopt.

Knoflook Pizza Knopen 3 | KeukenAtelier.comIngrediënten (voor 16-18 knoflook pizza knopen):

voor de knoflook pizza knopen:

 • 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg  of vers spelt-pizzadeeg (400 g, 36 x 24 cm)
 • 20 g roomboter
 • 2 el olijfolie
 • 1 grote teen knoflook, geperst
 • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden*
 • zout en zwarte peper naar smaak**

* variatie tip: je kunt ook fijn gesneden verse kruiden als rozemarijn, tijm en peterselie gebruiken. Of experimenteer eens met specerijen (-mixen) als ras el hanout of za’atar.

** het pizzadeeg bevat zout, dus er hoeft maar weinig zout in de knoflookboter. Als je er een camembert dip bij serveert, kun je het zout in de kruidenboter zelfs achterwege laten.

Knoflook Pizza Knopen 2 | KeukenAtelier.comvoor de knoflook knopen met pizza dip:

 • de pizzasaus behorende bij 1 rol Tante Fanny vers pizzadeeg met pizzasaus  (400 g, 36 x 24 cm)
 • plus de overige ingrediënten voor de knoflook pizza knopen (zie hierboven)

voor de camembert dip:

 • 1 camembert (van ongeveer 250 gram)
 • paar takjes rozemarijn, tijm of oregano (optioneel)
 • een beetje witte wijn (optioneel)
 • 1-2 el honing (optioneel)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht). Maak de knoflookboter: smelt de boter in een kommetje (kan in de magnetron of pan) en voeg er dan de olijfolie, knoflook, kruiden en peper naar smaak aan toe. Meng het goed en zet het even apart.
 2. Rol het pizzadeeg uit op het bijbehorende bakpapier. Halveer het deeg in de breedte, zodat je twee vierkanten naast elkaar hebt van ongeveer 18 x 24 cm. Smeer één van de vierkanten in met ongeveer 1/3 deel van de knofklookboter. Strooi er desgewenst een beetje zout op. Vouw het niet besmeerde deeg over het besmeerde deeg heen. Dit gaat het makkelijkst door het bij het bakpapier op te tillen. Haal het bakpapier daarna los van het bovenste deeg en besmeer het bovenliggende deeg met de helft van de resterende knoflookboter. Snijd het (dubbele) pizzadeeg in repen van ongeveer 1 cm breedte (en 24 cm lengte), dit gaat het makkelijkst met een pizzasnijder.
 3. Pak één reep op en leg hem op het aanrecht. Draai de reep in elkaar als een soort lange “wokkel” (zie video). Pak dan één uiteinde hiervan vast tussen je vingertoppen van je ene hand en wikkel de lange streng met je andere hand twee keer om je vingers heen (zoals je dat met touw of wol doet). De laatste 10 cm van de streng wikkel je dwars om de lussen heen, zodat je een soort “knoopje” overhoudt. Smeer de pizza knopen in met de resterende kruidenboter (warm de boter kort op in de magnetron wanneer hij is gestold). Bestrooi de knopen eventueel nog met een beetje (grof) zeezout.
 4. Bak de pizza knopen gedurende 13-17* minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Serveer ze warm of op kamertemperatuur.
 5. Als je de pizza knopen met de pizzasaus serveert, verwarm de saus dan eerst even in de magnetron.
 6. Voor de kaas dip schakel je de oven terug naar 180°C (hetelucht). Pak de camembert uit en leg deze in een ovenvast schaaltje. Snijd de camembert aan de bovenkant kruislings een aantal keer in.  Steek een paar kleine takjes kruiden in de openingen en bedruppel de camembert eventueel met wat honing (of een beetje witte wijn). Dek de camembert af met een deksel of aluminiumfolie en laat de de kaas in 15 minuten in oven lekker smelten. Haal de camembert uit de oven en serveer de warme kaas dip bij de pizza knopen. Indien je een rechaud hebt, houd de camembert dan hiermee warm.

* de baktijd van het spelt-deeg is ongeveer 13-15 minuten en die van het gewone pizzadeeg ongeveer 15-17 minuten. Het spelt-deeg bakt sneller bruin.

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Knoflook Pizza Knopen 4 | KeukenAtelier.comVeel plezier en eet smakelijk!

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met tante Fanny verse degen.

Andere recept ideeën

2 reacties

ingrid 5 oktober 2018 - 14:36

Vorige week de knoflook pizza knopen gemaakt. Vielen bij iedereen in de smaak. Knoflook was op meters afstand van ons huis te ruiken.

Antwoord
Louise 5 oktober 2018 - 16:56

Wat leuk om te horen, Ingrid. Fijn dat ze zo in de smaak zijn gevallen! Groetjes, Louise

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.