Courgette soep met spinazie en groene appel | KeukenAtelier.com

Courgette soep met spinazie en appel

by Louise

Courgette soep met spinazie en groene appel | KeukenAtelier.comHoe ik op het idee ben gekomen om deze courgette soep te maken, weet ik eigenlijk niet meer. Het is immers al weer een jaar geleden dat ik hem voor het eerst maakte. Hoogstwaarschijnlijk is het een experiment geweest met restjes uit de groente voorraad, want dat gebeurt wel vaker. Wat ik nog wel weet is dat ik toen voor het eerst appel in mijn soep heb verwerkt en dat ik dat verrassend lekker vond!

Gelukkig heb ik sinds een paar jaar de gewoonte om succesvolle keuken-experimenten ook direct op te schrijven, zodat ik het recept later nog eens kan maken. Waarom het dan toch nog zo lang heeft geduurd voordat ik dit recept dan ook daadwerkelijk op mijn site heb gepubliceerd, heeft te maken met een inmiddels enorme lijst met dergelijke recept-ideeën die liggen te wachten. Hierdoor vergeet ik soms wat ik nog aan ideeën heb. Gelukkig schoot me dit voorjaar deze knalgroene soep weer te binnen en aldus geschiedde…

Zoals gezegd vonden wij deze courgette soep met spinazie en appel erg lekker. Zo lekker, dat ik hem zelfs voor kinderen durf aan te raden die momenteel in een anti-groente verkeren. Behalve dat de kleur spectaculair is, is namelijk ook de smaak heel fris en licht. Zo kun je stiekem en op een aantrekkelijke manier een aardige portie groente verwerken. Serveer deze soep eventueel met lepeltje room of crème fraîche, maar strikt noodzakelijk is dat voor de smaak niet. Je kunt deze soep als voor- of lunchgerecht eten, maar als hoofdmaaltijd in combinatie met brood of een tosti is het een prima en makkelijk idee. Wij aten deze courgette soep met de knoflook pizza knopen, die ik laatst maakte. Als je deze combinatie je kinderen voorschotelt, boek je vast veel succes!

Ingrediënten (voor 1,75 liter soep):

 • 2 el olijfolie
 • 1 (rode) ui, gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook, geperst
 • 2 courgettes, in blokjes van 2 cm
 • 1 Granny Smith appel*, zonder schil en klokhuis in blokjes
 • 200 g verse spinazie, gewassen
 • 2 groentebouillonblokjes**
 • 4 takjes tijm
 • nootmuskaat
 • zwarte peper en zout naar smaak
 • eventueel beetje room of crème fraîche

*  deze friszure appel is voor deze soep het meest geschikt

** kan ook met kippenbouillonblokjes, indien de soep niet vegetarisch hoeft te zijn. Een zelfgetrokken bouillon ik ook een prima optie.

Bereiding:

 1. Verhit de olie in een ruime pan. Fruit de ui en knoflook op een zacht vuur tot ze zacht, maar niet bruin zijjn. Voeg de blokjes courgette en appel toe. Doe er dan de bouillonblokjes en de takjes tijm erbij en voeg 850 ml water toe. Breng het met een deksel op de pan aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de courgette gaar is.
 2. Verwijder de takjes tijm en haal de pan van het vuur. Voeg de spinazie toe aan de nog hete soep en pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Voeg tot slot zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe en serveer de soep eventueel met een beetje  room of crème fraîche.

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via FacebookInstagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Courgette soep met spinazie en groene appel boven | KeukenAtelier.com

Veel plezier en eet smakelijk!

 

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.