Makkelijke Maandag MaaltijdIndiase omelet wrapIk begin het jaar heel makkelijk op deze eerste maandag van het jaar. Maar niet voordat ik jullie een goed en gelukkig 2016 heb toegewenst!!

Het is al weer een tijdje geleden dat ik mijn laatste makkelijke maandag maaltijd recept heb gepost. Dit komt niet door een gebrek aan recepten, maar aan fóto’s van mijn recepten. Een doordeweekse maaltijd op de foto zetten gaat namelijk niet zo snel en makkelijk als het bereiden van de maaltijd zélf. Hongerige huisgenoten, sportclubs die wachten en niet te vergeten het feit dat het vroeg donker wordt maken het vaak lastig of zelfs onmogelijk om al het lekkers nog even rustig te fotograferen. Hopelijk vind ik hier nog een oplossing voor, want zoals gezegd heb ik ideeën genoeg voor vele maandagen.

Maar zoals jullie kunnen zien is het nu wél gelukt met de foto’s. Wij aten deze wraps laatst als lunch, maar als avondmaaltijd kun je ze ook prima opdienen. Ze zijn in een paar minuten klaar en ontzettend lekker en voedzaam! De pittige omelet wordt gewikkeld in een platbrood met groente en zoete mangochutney. Wie wil daar nou niet zijn tanden inzetten?!

Voor een lunch is 1 wrap per persoon meer dan voldoende en als hoofdmaaltijd 1-2 stuks.

Ingrediënten (per wrap):

Een tl (theelepel) is 5 ml en een el (eetlepel) is 15 ml, dat is gemeten met een keukenmaatschepje.

 • 2 eieren
 • 2 el melk
 • 1 tl massala*
 • 1/8 tl knoflookpoeder of 1/4 teentje knoflook geperst
 • 2 el gebakken uitjes (verkrijgbaar bij de supermarkt)
 • 1/8 tl chilipoeder
 • zout en zwarte peper naar smaak
 • 1 el geraspte belegen kaas
 • 2 el zoete mangochutney
 • 1/2 bosui in fijne ringetjes
 • 1/4 rode paprika in dunne reepjes
 • beetje verse koriander, gehakt
 • beetje sla (bv voorgesneden sla melange)
 • 1 Libanees platbrood** (zie foto collage)

massala*Massala is het meest bekend van de massala kip en roti. Het is een mengsel van verse kruiden en specerijen die gemalen en geroosterd worden; hierdoor komt het aroma van optimaal tot zijn recht. Oorspronkelijk komt het uit India en is daar vandaan door de Hindoestanen meegenomen naar o.a. Suriname. Lees hier meer over het verschil tussen kerrie, curry en massala. Ik heb Chan’s massala gebruikt en deze kun je bij de meeste grote supermarkten kopen.

** Libanese platbroden zijn bij een Islamitsche winkel te koop. Er zitten meestal 5 broden in een zak voor ongeveer €1. Je kunt ze prima invriezen en zijn ook lekker om als “pizza” te beleggen en in de oven op te warmen.Indiase omelet wrap collageBereiding:

 1. Klop de eieren in een kommetje met melk, massala, knoflook, uitjes, peper, zout en kaas. Verhit een beetje olie een koekenpan en bak de omelet op een niet te hoog vuur. Als hij nagenoeg droog is aan de bovenkant draai je hem om. Bak nog heel kort aan deze zijde. Ik maak de omeletten altijd per stuk klaar, dus ik meng telkens de ingrediënten in een klein kommetje voor één omelet. Als je meerdere wraps maakt kun je de omeletten warm houden tot ze allemaal gebakken zijn en daarna de wraps beleggen.
 2. Besmeer één platbrood met mangochutney, strooi er bosui, koriander, paprika en wat sla over. Leg dan de warme omelet er bovenop en rol de wrap op.
 3. Ga lekker zitten en geniet op je gemak van je snelle maaltijd!

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.