Keukenatelier in Koffietijd

by Louise
Koffietijd kerstmarkt

Koffietijd kerstmarkt

Een paar weken geleden werd ik uitgenodigd door de redactie van Koffietijd om met mijn kerstbrood in de uitzending te komen. Ze hadden het artikel over de wedstrijd “het lekkerste kerstbrood van Nederland” in foodies gelezen en het leek de programmamakers een leuk idee om mijn kerstboombrood in hun kerstuitzending te laten zien. Nou, daar was ik het natuurlijk hélemaal mee eens ?!

De Koffietijd villa

De Koffietijd villa

Vol spanning reed ik op de dag van de opname samen met mijn dochter naar de Koffietijd villa. Daar was in de tuin een mini-kerstmarkt georganiseerd voor de kerstuitzending, waarin ook de gehele familie Roelvink te gast zou zijn. Helemaal voorbereid op een koude en winderige kerstmarkt kwam ik gekleed in een dik vest en warme winterschoenen aan op de set van Koffietijd. Compleet met een vers gebakken kerstbrood en alle ingrediënten om aldaar een tweede brood te kunnen maken. Na het kennismaken met “de crew” op de set en de andere gasten viel de spanning gelukkig helemaal van me af en heb ik vanaf dat moment alleen nog maar kunnen genieten van het hele gebeuren daar.

Repetitie voor de opname met presentatrice Pernille

Repetitie voor de opname met presentatrice Pernille

Behalve mijn kerstbrood waren er nog meer lekkernijen op de geïmproviseerde mini kerstmarkt om zo de kijkers in kerststemming te brengen. Caspar Bürgi, de Koffietijd-kok, stond er met een sfeervolle winterbarbecue waarop lekkere broodjes met gegrilde worsten werden bereid. De harde wind zorgde er overigens voor dat mijn kleren helemaal doordrongen waren van de rook van de barbecue en zodoende thuis nog dagenlang werd herinnerd aan deze bijzondere dag.

Camera’s klaar voor de Roelvinkjes

Camera’s klaar voor de Roelvinkjes

Kees Raat, ijsmaker en chocolatier uit Amsterdam, verwarmde de gasten met twee heerlijke smaken warme chocolademelk. Carola de Kanter maakte een winterse versie van Eton mess. Misschien kennen jullie haar nog als Koffietijd-kok uit de periode met Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij. Michael Erversden, mijn buurman op de kerstmarkt, komt oorspronkelijk uit Engeland. Hij maakte zijn heerlijke en traditionele Engelse mince pies.

Lachen naar de camera

Lachen naar de camera

Heb je de uitzending gemist, dan kun je hier het item van de kerstmarkt nog terugzien, dit is zonder het interview met de familie Roelvink.

Met mijn dochter op de Koffietijd bank

Met mijn dochter op de Koffietijd bank

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.