Winnaar “Lekkerste Kerstbrood van Nederland”

by Louise

kerstbrood

Na een (in)spannende baksessie afgelopen zondag tijdens de Tasty Foodbeurs in Utrecht heeft de jury mijn kerstbrood verkozen tot “de lekkerste van Nederland”!

Ik had jullie via deze weg al veel eerder op de hoogte willen brengen van dit hele leuke nieuws, maar een flinke griep heeft enigszins roet in het eten gegooid. De blosjes op mijn wangen na afloop van de wedstrijd bleken achteraf niet van de opwinding, maar van de opkomende koorts. Enigszins versuft door het virus heb ik de dagen daarna kunnen nagenieten van deze leuke gebeurtenis. Gelukkig is de koorts inmiddels verdwenen en ga ik langzamerhand weer de betere kant op.

De wedstrijd begon afgelopen zondag om 12.00 uur. Na een korte kennismaking met de jury, mochten alle negen deelnemers een “eigen” aanrecht uitkiezen. Tijd om te wennen aan de geïmproviseerde keuken was er niet, want het was een race tegen de klok! Een nieuwe oven die aanvankelijk niet wil doen wat je van hem vraagt, een vreemde keukenmachine waarvan je de hulpstukken niet vast krijgt en niet te vergeten een jury die tussendoor vragen aan je stelt. Allemaal “hindernissen” die in eigen keuken ontbreken, althans in mijn keuken. Het enige vertrouwde op dat moment waren mijn eigen recept, die ik inmiddels kan dromen, en de ingrediënten die ik had meegenomen van huis. Die houvast bleek gelukkig voldoende om te doen wat ik graag doe: lekker bakken. De sfeer onder de deelnemers was ontzettend gezellig. Dat kan ook bijna niet anders met negen mensen die dezelfde passie delen. Die passie bleek wel uit de resultaten, want na alle arbeid pronkten er om 15.00 uur negen mooie en lekkere broden op een volle jurytafel. Een moeilijke, doch aantrekkelijke taak, lag er klaar voor de jury: het proeven van alle broden!!

brood

Dat mijn brood is gekozen tot de lekkerste van ons land vind ik al óntzettend leuk, maar daarbij ben ik ook nog eens verwend met leuke prijzen: een jaarabonnement op het tijdschrift Foodies, een heerlijk diner in restaurant Sense en een broodcursus en boek van Edwin Klaasen.

Wil je zelf aan de slag met het kerstboombrood? Het recept kun je hier vinden.

oorkonde

Andere recept ideeën

12 reacties

Caroline brouwer 6 november 2015 - 17:05

Nogmaals van harte gefeliciteerd en ik ben net als alle anderen heel benieuwd naar je recept! Gelukkig heb ik een abonnement op de Foodies!

Antwoord
KeukenAtelier 7 november 2015 - 13:16

Dankjewel Caroline, leuk dat je zo benieuwd bent! Ik kan je alvast verklappen dat het een héél ander soort kerstbrood is dan gebruikelijk…..

Antwoord
Regine 6 november 2015 - 19:10

Je hebt GEWONNEN, ondanks alles,
nogmaals van harte!!!!,
een trotse tante,
xxxx

Antwoord
KeukenAtelier 7 november 2015 - 13:17

Ohhh, wat lief van je!! Xxx

Antwoord
Tineke 7 november 2015 - 12:26

Geweldig! Gefeliciteerd!

Antwoord
KeukenAtelier 7 november 2015 - 13:21

Hé Tineke!! Leuk, dankjewel!

Antwoord
nicole 8 november 2015 - 13:17

Van harte gefeliciteerd!!!!

Antwoord
KeukenAtelier 21 november 2015 - 10:59

Dankjewel Nicole!!

Antwoord
emmaiscooking 8 november 2015 - 21:39

Van harte!

Antwoord
KeukenAtelier 21 november 2015 - 11:00

Dankjewel Emma!!

Antwoord
Anjana 21 november 2015 - 10:42

Gefeliciteerd. Jij verdiend het. Je hebt zulke leuke aparte gerechten 🙂

Antwoord
KeukenAtelier 21 november 2015 - 11:00

Dankjewel Anjana, wat een mooi compliment!!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.