Mini pavlova's met mango en sinaasappel 3 | KeukenAtelier.com

Mini pavlova’s met mango en sinaasappel

by Louise

Mini pavlova's met mango en sinaasappelHet recept van deze mini pavlova’s met mango en sinaasappel is eenvoudig maar het resultaat is erg lekker! Een pavlova zijn één van de makkelijkst te maken desserts. De basis is een simpele meringue, wat niet meer is dan luchtig geklopt eiwit met suiker. Als je deze meringue bakt wordt het een krokant schuim. Voeg je aan de meringue echter een beetje azijn en maïzena toe dan gebeurt er in de oven iets magisch: aan de binnenkant van het krokante omhulsel ontstaat een soort zachte marshmallow. Je kunt je wel voorstelen dat dit een heerlijke combinatie is!

Mini pavlova’s met mango, sinaasappel en limoensiroop

Het enige waarmee je deze mini pavlova’s nog hoeft te decoreren om er een lekker en compleet dessert van te maken is room en fruit. Het roommengsel heb ik deels met kwark gemengd, wat niet alleen een reductie in calorieën is, maar ook frisser in smaak is. Voor het fruit heb ik dit keer een smaakvolle combinatie gekozen van mango en sinaasappel met een beetje munt en limoensiroop. Dit aromatische fruit en luchtige kwark-roomtopping maken van deze mini pavlova’s een feestelijk dessert!

Ook zo verzot op pavlova’s? Kijk dan hier voor deze heerlijke mini pavlova’s met lemoncurd en tuinkers!

Veel plezier en eet smakelijk!

Mini pavlova's met mango en sinaasappel

Personen: 4-6 Voorbereiding: Bereidingstijd: Voedingswaarden 200 calories 20 grams fat

Ingrediënten

Voor 4 pavlova's van 10-12 cm diameter, of 5-6 kleinere

 • 2 eiwitten (ongeveer 75 g)
 • 125 g fijne kristalsuiker + 1 el
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 tl maizena
 • ½ tl azijn
 • ½ (eetrijpe) mango
 • 1 handsinaasappel
 • 1 (biologische) limoen (sap en rasp)
 • 125 g mascarpone
 • 100 g fromage frais (kwark 3% vet)
 • ¼ tl vanille extract
 • paar muntblaadjes

Een el (eetlepel)= 15 ml en een tl (theelepel)= 5 ml. Dit is gemeten met keukenmaatschepjes die iets groter zijn dan de gemiddelde eet- en theelepels.

 

Bereiding

 1. Verwarm de oven voor op 120°C (conventioneel). Klop de eiwitten in een vetvrije kom met een mixer luchtig, tot het schuim piepkleine luchtbelletjes heeft. Voeg dan de 100 g suiker (bewaar de overige 25 g) en vanillesuiker al kloppend lepel voor lepel toe. Je krijgt dan een glanzend wit schuim. Voeg dan de maizena en azijn toe en mix dit op lage snelheid in 10 seconden.
 2. Verdeel het schuim in 4 op een bakplaat die is bekleed met bakpapier. Tegen het schuiven van het bakpapier kun je het op de vier hoeken met een klein beetje schuim vastplakken op de bakplaat. Maak de hoopjes een beetje glad met een lepel en duw met de lepel een kleine holte in het centrum van elk hoopje. Zet de pavlova’s in de oven en bak ze in 1 uur gaar. Laat ze dan afkoelen in de uitgeschakelde oven, met de deur op een kiertje.
 3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Schil de sinaasappel tot al het wit van de schil eraf is. Snijd de partjes er met een scherp mes uit en halveer de partjes. Kook het sap en rasp van de limoen met de 25 g suiker tot een siroopje en laat deze afkoelen. Meng tot slot de mascarpone, fromage frais, vanille en 1 el suiker en bewaar dit mengsel tot gebruik in de koelkast.
 4. De afgekoelde pavlova's moet je kort voor gebruik decoreren, zodat ze nog krokant blijven. Maak de pavlova's voorzichtig los van het bakpapier en verdeel het mascarpone mengsel over de pavlova's. Decoreer met het fruit en druppel een beetje van de limoensiroop erover. Leg er tot slot met een paar kleine muntblaadjes op deze zijn overigens niet alleen decoratief, maar ook erg lekker bij het fruit.

 

Opmerkingen

 • Passievrucht is hier ook erg lekker bij!
 • In de zomer is een mengsel van rood fruit ook aan te bevelen!
 • Als je eiwitten overhebt van een ander recept, kun je deze prima invriezen. Doe de eiwitten in een plastic zakje in de vriezer en laat ze voor gebruik 's nachts in de koelkast langzaam ontdooien.

Ook zo verzot op pavlova's? Kijk dan hier voor een andere varianten!

Heb je dit recept gemaakt?
Ik ben erg benieuwd wat je ervan vond! Je kunt je reactie onderaan deze pagina achterlaten. Of laat het me weten via Facebook, Instagram of Twitter, een foto van je gerecht vind ik ook erg leuk!

Andere recept ideeën

2 reacties

nicole (thespicetrain.com) 7 mei 2015 - 17:07

Ooooh, I love pavlovas and these sound just delicious!

Antwoord
KeukenAtelier 7 mei 2015 - 21:10

Thank you, Nicole! Pavlova is definitely one of my favorites too. It is one of the most versatile of desserts and this combination of fruits makes it a realy fresh and delicious one!

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.