win-actie garnalen pop-up KeukenAtelier.com

Win een diner voor 2 personen in het kleinste garnalenrestaurant van Nederland [gesloten]

by Louise

Leuk nieuws voor jullie, want er is een leuke win-actie! Je kunt namelijk een diner voor twee personen winnen in het kleinste pop-up garnalenrestaurant van Nederland. Daarover straks meer. Ik zal eerst vertellen wat de reden is van deze win-actie.

Deze maand staat namelijk de Hollandse garnaal in het zonnetje. Ondanks dat de Hollandse garnaal het hele jaar door verkrijgbaar is, wordt er deze maand extra aandacht gegeven om te laten zien hoe veelzijdig hij is. Binnenkort heb ik ook een lekker recept met deze garnaal voor jullie in petto. Het Nederlands Visbureau is de initiator van deze garnalen maand. Op hun site www.hollandsegarnaal.nl kun je er meer over lezen, met elke week een nieuw recept.

De kleine smaakmaker

De Hollandse garnaal heeft een zilte en lichtzoete smaak en een stevige structuur. Vanwege zijn sterke en karakteristieke smaak, heb je er niet veel van nodig om je gerecht een extra smaak-dimensie mee te geven. Deze Hollandse garnaal wordt daarom ook wel “de kleine smaakmaker” genoemd. Sinds eind 2017 is deze kleine smaakmaker bovendien MSC-gecertificeerd. Dit internationale milieukenmerk garandeert onder andere dat garnalen uit een gezond en niet overbevist bestand komen.illustratie garnalen pellen 1 KeukenAtelier.com

Je kunt de Hollandse garnaal reeds gepeld kopen bij de visboer of in de supermarkt. Daarnaast kun je ook eens proberen om ze zelf te pellen, gezellig met elkaar aan tafel is het werk zo gedaan*. Als je niet precies weet hoe dit pellen moet, kijk dan eens op bovenstaande illustratie en leer pellen als een pro. Ik ben heel trots dat ik (eindelijk) mag vertellen dat ik deze illustratie heb mogen maken in opdracht van het Nederlands Visbureau! Deze illustratie staat in hun nieuwste magazine Visculinair (zie cover op de foto hieronder) en is gratis verkrijgbaar bij diverse visboeren.

*  Tip: gooi de schalen na het pellen niet weg. Je kunt ze namelijk nog gebruiken voor een bouillon, die als basis kan dienen voor risotto of zelfgemaakte soep.

Hier nog een paar feitjes over de kleine smaakmaker (bron: www.hollandsegarnaal.nl ), wist je namelijk al dat:

  • De Hollandse garnaal is grijsbruin van kleur en heeft een afgeplat lichaam. De maximale lengte is 8 cm. Aan boord van de visser worden ze direct gekookt en krijgen ze een roze kleurtje en de kromme vorm.
  • Jaarlijks vangen Europese garnalenvissers tussen de 32.000 en 35.000 ton Hollandse garnalen. Maar liefst 54% daarvan is voor Belgische consumptie.
  • De Hollandse garnaal heeft in elk land verschillende namen. In Nederland heet ze soms ook ‘Noordzeegarnaal’ of ‘grijze garnaal’, in Duitsland ‘Krabbe’, ‘Granat’,‘Porre’ of ‘Knat’. In Denemarken „SEF“ of „CES“.
  • Mannelijke Hollandse garnalen zijn alleen in hun jeugdstadium een mannetje. Nadat ze een keer geslachtsgemeenschap hebben gehad veranderen ze in een vrouwtje. Er zijn ook garnalen die van het begin af aan vrouwtje zijn. De wijfjes leggen twee á drie keer per jaar eitjes.
  • De Hollandse garnaal wordt gegeten van Frankrijk tot Denemarken, maar het grootste deel gaat naar de Belgische markt. Daar worden er nationale delicatessen als ‘garnaalkroket’ en ‘Tomate crevette’ van gemaakt.

Win-actie: win een diner voor 2 personen

Hugo Kennis, bekend van 24Kitchen, serveert donderdag 20 september tijdens een unieke vaartocht in de Rotterdamse wateren een bijzonder driegangenmenu met een glansrol voor de Hollandse garnaal. In dit kleinste pop-up garnalenrestaurant dat op 20 september eenmalig zijn deuren opent voor publiek, kun je genieten van de veelzijdige kleine smaakmaker. Kaarten hiervoor zijn niet te koop. Wil je echter toch kans maken op een exclusieve kaart voor 2 personen, doe dan mee met deze win-actie.win-actie garnalen pop-up KeukenAtelier.com

Hoe doe je mee?

  • Optie 1) Schrijf hieronder in een reactie met wie je graag naar het pop-up restaurant zou willen. Vergeet daarbij niet om je e-mailadres in te vullen, zodat ik contact met je kan opnemen als je gewonnen hebt.
  • Optie 2) Of doe mee door een reactie onder het bericht over deze win-actie op de KeukenAtelier Facebookpagina  te schrijven (dit geldt alleen voor Facebook volgers). Klik in het kader hieronder op de regel onder “KeukenAtelier” waar staat “.. minuten geleden” en je zit direct bij het goede bericht.
  • Deze actie loopt van donderdag 6 september 2018 tot en met maandag 10 september 2018 23:59 uur. Hierna zal de computer met behulp van een “Random Name Picker” één winnaar trekken. De winnaar krijgt hierna persoonlijk een email of bericht via Facebook.

Update (11/9/2018): Bedankt voor jullie deelname aan deze win-actie. Helaas kan ik maar 1 van jullie blij maken met een kaart voor het garnalen-diner. Gelukkig hoefde ik niet zelf te kiezen, want ik gun het jullie allemaal van harte! Met behulp van de digitale namenloterij is vanochtend de winnaar bekend geworden: Jildu. Zij heeft hierover inmiddels een persoonlijk bericht ontvangen.

Dit bericht is in samenwerking met het Nederlands Visbureau tot stand gekomen.

Andere recept ideeën

14 reacties

ineke Vierhuis 6 september 2018 - 10:11

Gewoon gezellig met mijn zus, om haar eens te verassen met een etentje en natuurlijk ook om er gelijk een gezellige dag van te maken.
Hebben we weer een excuus om er even uit te gaan komt zo weinig meer van de laatste periode druk druk.

Antwoord
Nicole 6 september 2018 - 11:57

Super tof! Met mijn moeder die in september 74 jaar wordt en al jaren alles uit alle werelddelen kookt. Zij is net als ik fan van garnalen! En een boottochtje is altijd gezellig!!!!

Antwoord
Nicole 6 september 2018 - 12:01

Super leuk! Met mijn moeder die in September 74 jaar wordt en al jaren gerechten uit alle werelddelen kookt. Zij is net als ik fan van garnalen en varen is altijd gezellig!! Super gave actie!

Antwoord
Marthe 6 september 2018 - 12:02

Natuurlijk met mijn partner. Wij houden beiden erg van Hollandse garnalen en zijn altijd op zoek naar nieuwe bereidingen. Zo´n diner in een echt garnalenrestaurantje is voor ons de kers op de taart.

Antwoord
Ingrid karsten 6 september 2018 - 12:55

Met mijn man! Wij zijn dol op Hollandse garnalen, en trots op onze mooie stad! Het zou heel leuk zijn om al varend te genieten van dit heerlijke diner.

Antwoord
Malou 6 september 2018 - 14:41

Met mijn beste vriendin, we kennen elkaar al sinds we baby zijn en zijn elkaar nooit uit het oog verloren. Een van onze grootste passies is lekker eten en koken. Vooral op bijzondere plekken met bijzonder lekker eten! Het verbind ons.

Antwoord
Marieke 6 september 2018 - 15:04

Gaaf! Ik zou graag met mijn man dit diner willen beleven. We hebben dan eindelijk vakantie en zijn dan echt even toe aan even genieten.

Antwoord
Marieke Van Ginkel-Blaauwendraad 6 september 2018 - 15:07

Gaaf! Ik zou graag met mijn man (en als het mogelijk is ook baby) aan boord gaan. We hebben dan eindelijk vakantie en zijn er wel aan toe om even lekker te genieten. We houden allebei erg van goed en lekker eten dus dat zou mooi uitkomen

Antwoord
Mirella 6 september 2018 - 15:37

Samen met mijn schoonmoeder eten voor haar verjaardag op 21/9! Lijkt mij gezellig (ja, echt ;- We houden allebei van lekker en echt eten. Ik kom bijna nooit meer in Rotterdam, maar dit is een mooie gelegenheid!

Antwoord
Veerle 6 september 2018 - 17:56

Heel leuk!! Ik zou graag samen met mijn vriendin Bibi gaan, onze vriendschap begon met een liefde voor garnalen en nog steeds koken wij graag garnalendiners. Hollandse garnalen hebben ook nog eens onze voorkeur, die hebben we zelfs al een keer gevangen. Super tof lijkt me dit!

Antwoord
Petra Hamers Delicaat 6 september 2018 - 19:57

Ik zou graag met mijn lieve man gaan. Om te vieren dat we opa en oma worden vandaag. Hoe kan je dat beter doen dan met een goede maaltijd en een goede glas wijn

Antwoord
Wendy Yip (Mevr. Yan) 7 september 2018 - 09:36

Ontzettend leuke winactie! Als ik win, neem ik mijn man mee. We hebben dit jaar onze trouwdag nog niet gevierd. En we houden allebei van garnalen. Dus dit komt goed uit.

Antwoord
Alles 8 september 2018 - 11:03

Ja, dit lijkt mij erg leuk samen met partner uit eten. Mijn moeder was gek op Hollandse garnalen en at dat op een broodje toen ze pas getrouwd was. Daar denk ik dus aan tijdens het eten.

Antwoord
Hein Moore 8 september 2018 - 18:39

Omdat garnalen niet te pellen zijn… zegt mijn Amerikaanse vriendin. Nou… dat zijn ze dus wel! Best een leuke manier om weer even een stukje cultuur bij te brengen 🙂 Groetjes Hein

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.