Pita Kerstboompjes met Guacamole

by Louise

kerstboompjes 1Het idee voor deze feestelijke Pita kerstboompjes kwam ik laatst op Pinterest tegen. Het oorspronkelijke recept heb ik enigszins aangepast. De kant-en-klare guacamole heb ik namelijk vervangen door mijn eigen snelle verse variant. En de pitabroodjes heb ik voorzien van een lekkere kruidenolie voor nog meer smaak. Vanmiddag heb ik ze samen met mijn dochter gemaakt om uit te proberen en mét succes, want ze zijn niet alleen erg lekker, maar ook super schattig. Ze zijn bovendien betrekkelijk eenvoudig te maken en nog gezond ook. Een leuke snack voor de komende feestdagen!

Dit recept is voldoende voor ongeveer 25-30 kerstboompjes.

Ingrediënten:

 • 4-5 maaltijdpita’s (deze zijn groter dan de gewone, 14 cm diameter)
 • pepsels
 • 1 rode paprika (ik heb een puntpaprika gebruikt)
 • 2 eetrijpe (Hass) avocado’s, ongeveer 400 gram
 • 1 tl limoensap
 • 1/4 tl komijnpoeder, plus wat extra
 • tabasco naar smaak
 • peper en zout naar smaak
 • 1 klein teentje knoflook geperst of geraspt
 • klein bosje verse koriander
 • beetje paprikapoeder, optioneel
 • beetje olijfolie

Bereiding:

 1. Begin met de guacamole. Pureer het vruchtvlees van de avocado met een staafmixer samen met komijnpoeder, knoflook, koriander, peper, zout en tabasco naar smaak. Normaal gesproken pureer ik guacamole nooit. Geprakt vind ik ‘m namelijk lekkerder, maar voor deze kleine boompjes is een gladde puree mooier. Bewaar de guacamole afgedekt in de koelkast.
 2. Wrijf de pita’s met een paar druppels olijfolie in en strooi er een beetje peper, zout, komijn- en paprikapoeder over. Bak ze in de oven op 200°C gedurende 5-10 min. Keer ze halverwege (ze hoeven niet krokant te bakken, dat maakt het straks alleen maar lastiger om de pepsels erin te prikken!).
 3. Laat de pita’s helemaal afkoelen en snijdt ze elk in 6 parten. Prik met een mespunt een gaatje in de basis van elke driehoek (gebruik eventueel de achterkant van een satéprikker om het gaatje groot genoeg te maken). Steek een stukje pepsel in het gaatje, dit is het stammetje van je kerstboom. Smeer een beetje guacamole op het pitapuntje en versier je boompje met paprika. Snijd de paprika in dunne reepjes, kleine vierkantjes of sterretjes.

Tip: ik zou de boompjes niet te lang van tevoren besmeren, vers zijn ze het lekkerst.

Tip: je kunt in plaats van guacamole ook hummus met groene kruiden gebruiken.pita kerstboompjes 2Fijne feestdagen en eet smakelijk!

 

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.