Mexicaanse eieren

by Louise

Mexican eggs cupsDit recept voor Mexicaanse eieren heb ik een tijd geleden op internet gevonden en sindsdien hebben wij het vaak gegeten tijdens een Paasontbijt. Het zijn een soort bakjes die je maakt van tortilla’s. Je vult deze tortilla bakjes met salsa, kaas, kruiden en natuurlijk een ei. Het is eigenlijk heel simpel, maar de combinatie van ingrediënten maakt het tot een apart en smaakvol gerechtje!

Mexican eggcups 2Ingrediënten per persoon:

 • 1 ei (Small of Medium)
 • klein beetje olie
 • 1 el geraspte belegen kaas
 • 1 el Mexicaanse salsa (normaal of pikant, afhankelijk van je voorkeur)
 • 1 tl gehakte bosui
 • 1 tl gehakte koriander (of peterselie)
 • peper en zout naar smaak
 • snufje (gerookte) paprikapoeder
 • 1/2 Mexicaanse tortilla (20 cm diameter)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht). Neem de tortilla’s en snijd ze in vieren. Verwarm ze eventueel kort in de magnetron als ze erg stug zijn. Smeer ze in met een beetje olie. Bekleed een cupcakevorm met twee kwarten tortilla(zie foto) zodat ze samen een bakje vormen. Bak ze 10-15 min in de oven tot de randjes lichtbruin verkleuren.Mexican eggcups 3
 2. Neem ze uit de oven en doe er achtereenvolgens de kaas, salsa, koriander, bosui en het ei in. Bestrooi dan met wat peper, zout en paprikapoeder en zet ze terug in de oven gedurende 15-20 minuten. Het eiwit is dan gestold en de dooier nagenoeg ook helemaal. Je kunt ze iets langer in de oven laten tot de dooier de gewenste gaarheid heeft.
 3. Neem ze uit het vormpje en serveer ze warm eventueel met een beetje tabasco als je behoefte hebt aan meer pit op de Paasochtend.

Mexican eggcups 4Tip 1: Dit is denk ik ook een prima recept om mee te experimenteren. Zo zou je bijvoorbeeld ook een Italiaanse variant kunnen maken met een vulling van tomatensaus, mozzarella, Parmezaanse kaas, peterselie en basilicum.

Tip 2: Je kunt voor de zekerheid bakpapier in je cupcakehouders leggen om te voorkomen dat de tortilla bakjes vastplakken.

Ben je op zoek naar meer culinaire inspiratie voor de Pasen? Kijk dan hier voor meer Paasrecepten.

Veel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.