Kaneel Pecan Broodjes

by Louise

kaneel pecan broodjesNa het maken van de hartig gevulde kerstkrans had ik nog een blikje kant en klaar croissantdeeg over. Na wat geknutsel met het deeg en wat lekkere ingrediënten kwamen deze lekkere kaneel pecan broodjes uit de oven voor ons ontbijt. Ze lijken qua smaak een beetje op Kouign Amann, maar zijn een stuk makkelijker en sneller te maken.

Van buiten zijn ze  lekker knapperig en van binnen zacht en zoet met een vulling van Maple syrup, kaneelsuiker en pecannoten. Natuurlijk kun je met de samenstelling van de vulling eindeloos variëren. In plaats van pecannoten zou je bijvoorbeeld ook rozijnen of cranberries kunnen kiezen met eventueel een beetje sinaasappel- of citroenrasp erbij. Na het bakken zou je ze ook met een beetje glazuur kunnen versieren.

Hou je meer van hartig, dan kan ik me voorstellen dat een vulling van fijngesneden ham, geraspte kaas en wat tuinkruiden ook erg lekker zal zijn. Je kunt je fantasie erop loslaten. Heb je echter geen zin om zelf iets te verzinnen dan kan ik je deze kaneel pecan broodjes van harte aanbevelen, zeker voor een feestelijk ontbijt!

Ingrediënten:

 • 1 blikje croissantdeeg (340 g)
 • 30 g pecannoten, fijngehakt
 • 2 el melk of room
 • 2 el Maple syrup
 • 5 el suiker
 • 1/2 tl kaneel
 • 1/4 tl vanille extract

Bereiding:

 1. Doe in een pan de melk, Maple syrup, 1/4 tl kaneel, 2 el suiker, pecannoten en vanille. Verwarm het en laat het een minuutje koken op hoog vuur tot het iets dikker is. Haal het van het vuur en laat het in een schaaltje iets afkoelen.kaneel pecan broodjes
 2. Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht. Verdeel de lap in tweeën. Verdeel het afgekoelde pecanmengsel over één lap en leg de tweede lap erop. Meng 2 el suiker met 1/4 tl kaneel en strooi dit over het deeg.
 3. Snijd het gevulde deeg in 8 lange smalle repen. Neem een reep en draai deze, het makkelijkst gaat het om de linkerpunt te pakken en van je af te draaien en de rechter punt naar je toe. Maak een opgerolde platte cirkel door vanaf één punt het gedraaide deeg op te rollen (zie foto).kaneel pecan broodjes
 4. Leg de opgerolde deegrondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met 1 el suiker.
 5. Bak ze in de (hetelucht)oven op 180°C gedurende 15-20 minuten, laat ze iets afkoelen voordat je ze serveert.

kaneel pecan broodjesVeel plezier en eet smakelijk!

Andere recept ideeën

4 reacties

Tieneke Oskam 21 december 2014 - 07:11

O, wat ziet dat er lekker uit. Onze bakker verkoopt ook zulke broodjes en die zijn echt zo heerlijk! Ik mis in het recept alleen even wanneer je de pecannoten toevoegt, kun je me dat nog zeggen? Verder mijn complimenten met je blog en je altijd heel originele recepten. Ik kom graag en regelmatig bij je kijken.

Tieneke

Antwoord
louiseheruer 21 december 2014 - 09:16

Dank je Tineke. De pecannoten gaan met de suiker en maple syrup in de pan, het staat nu wel in het recept. Laat maar weten als je ze hebt gemaakt, ik ben altijd benieuwd!
Groetjes, Louise
PS als je automatisch op de hoogte wilt blijven van alle nieuwe recepten kun je je aanmelden als volger via de startpagina

Antwoord
Esther 21 juni 2021 - 13:49

Ik bak deze regelmatig voor in de B&B! Altijd een succes❣️

Antwoord
Louise 31 augustus 2021 - 12:35

Da’s leuk om te horen dat je je gasten ermee kunt verblijden! (sorry voor de late reactie :))

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.