review boek Rudolph

Met bakken kun je niet vroeg genoeg beginnen. De beste manier om iets te leren is door het gewoon te gaan doen.

Rudolph van Veen

Rudolph & de jonge bakkers (review)

by Louise

review boek RudolphDeze week is de kinderboekenweek van start gegaan. Dat is een mooie aanleiding om het eens over een bakboek voor kinderen te hebben: Rudolph & de jonge bakkers. De titel van dit onlangs verschenen boek klinkt in mijn oren een beetje als een soort avonturenboek. En dat is het misschien ook wel een beetje, een bakavontuur met Meesterpatissier Rudolph!

Een bakboek dat je veel gebruikt moet juist onder de vlekken zitten, dat is het bewijs dat je er lekker mee gewerkt hebt.

Rudolph van Veen

Rudolph kennen we inmiddels allemaal wel van zijn smakelijke programma’s op televisie en van zijn vele boeken. De enthousiaste en inspirerende uitleg die zo kenmerkend is voor Rudolph in zijn TV programma’s, zie je ook terug in dit bakboek. Het boek begint met een aantal baktips die erg handig zijn om te weten voordat je gaat bakken. Daarna neemt Rudolph je bij de hand op ontdekking door de basisbeginselen van het bakken. Cake, deeg, taartvullingen en glazuur komen allemaal duidelijk aan bod. Net als het iets moeilijkere soezenbeslag, pizzadeeg en bladerdeeg. Met deze basiskennis op zak kun je daarna gerust aan de slag met alle andere recepten in het boek.

boek-rudolph-abrikozen-koekjesIn de zes hoofdstukken die daarna volgen, zie ik de ene na de andere mooie en creatieve lekkernij voorbij komen: stroopwafel cupcakes, egeltjestaart, kaasbroodjes, marhsmallows, ze zien er allemaal even lekker uit. Ook zijn er meerdere glutenvrije, lactosevrije en suikervrije recepten om uit te kiezen.

Als ik een aantal recepten zou moeten kiezen, waarmee ik als eerste aan de slag zou willen gaan, of waarmee ik graag verrast zou willen worden, dan is dit mijn top 5:

  • Progrèstaart, een heerlijke klassieke hazelnootschuimtaart waar je slechts een paar ingrediënten voor  nodig hebt.
  • Amandel kletskoppen, ook wel bekend als tuiles. Lijken me lekker bij de thee, maar ook heel decoratief bij een dessert met de feestdagen.
  • Abrikozen koekjes (zie foto), dubbele koekjes gevuld met abrikozenjam. Maar een andere jam zou natuurlijk ook kunnen.
  • Chipsdiptaart, allen van de naam word ik al nieuwsgierig! Een gebakken schaal van brooddeeg gevuld met een frisse dip en een berg chips. Die wil ik wel voor mijn verjaardag!
  • Boterham gebakjes (zie foto), feestelijke en hele originele sandwiches. Een heel leuk idee voor een buffet, een traktatie of voor een jarige die liever iets hartigs heeft.

boek-rudolph-boterham-gebakjesOndanks dat dit een bakboek voor kinderen is, denk ik dat het voor volwassenen net zo praktisch en leerzaam is. Gezellig samen met je (klein)kinderen of andere aspirant bakkertjes in dit boek te bladeren, iets lekkers uitzoeken en ermee aan de slag gaan in de keuken is natuurlijk super leuk!  Met de Decembermaand in het vooruitzicht is dit misschien wel een leuke kadotip!boek-rudolph-fotos-2

Veel lees- en bakplezier!

Auteur: Rudolph van Veen
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: € 19,99
160 pagina’s, hardcover, september 2016
Met dank aan Karakter Uitgevers B.V. voor het beschikbaar stellen van een recensie exemplaar.
 

Andere recept ideeën

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.