Finale kook- én bakwedstrijd, dubbel spannend!!

by Louise

Dat er in september al pepernoten in de winkel liggen is nogal voorbarig. Maar in september een kerstbrood bakken is op z’n zachts gezegd een beetje vreemd! Toch deed ik dat onlangs, maar wel met een goed excuus: de strijd omlekkerste kerstbrood de eretitel “Lekkerste Kerstbrood van Nederland”. Ik heb me laten uitdagen door een oproep via social media.

Toen ik een paar weken later het heugelijke nieuws kreeg dat mijn brood door is naar de finale sprong ik een gat in de lucht! Komend weekend, 1 november, mag ik met 9 andere finalisten gaan bakken tijdens De Tasty foodbeurs in de Utrechtse Jaarbeurs. Ontzettend leuk, maar ook super spannend. Bakken voor een officiële jury, bínnen een opgegeven tijd én in een onbekende keuken is toch andere koek dan kokkerellen in mijn eigen vertrouwde keuken(atelier). Maar soms is het goed om buiten je comfortzone te treden.

Met die gedachte in het achterhoofd had ik me dus ook gelijk aangemeld voor een andere wedstrijd. De hoofdprijs hiervan klonk namelijk wel héél verleidelijk: een reis naar Japan!! Dit keer heb ik geen kerstbroodrecept ingeleverd, maar een recept met daarin verwerkt Kikkoman sojasaus. Mijn recept viel op papier blijkbaar in de smaak, want op 14 november mag ik in het Amsterdamse Okura hotel voor het oog van twee sterrenchefs en twee hoofdredacteuren uit de culinaire wereld mijn gerecht gaan bereiden, samen met 4 andere finalisten.

Hopelijk is de jury na het proeven van mijn gerecht nog steeds enthousiast. Ik hou jullie op de hoogte!!Kikkoman

Andere recept ideeën

9 reacties

Paulin Ruperti 27 oktober 2015 - 17:30

Succes en Ik bijf je volgen.

Antwoord
KeukenAtelier 27 oktober 2015 - 21:00

Wat leuk, dank u wel!

Antwoord
Caroline brouwer 27 oktober 2015 - 17:36

Heel veel succes!

Antwoord
KeukenAtelier 27 oktober 2015 - 21:01

Dankjewel Caroline!

Antwoord
Susan van Teeffelen 27 oktober 2015 - 18:00

Super, Louise! Heel veel succes!?

Antwoord
KeukenAtelier 27 oktober 2015 - 21:02

Dankjewel Susan!

Antwoord
Nicole Carvajal 28 oktober 2015 - 08:55

Van harte gefeliciteerd!!!!en succes in de strijd.je bent een super kok! Nicole Carvajal

Verstuurd vanaf mijn iPad

Antwoord
KeukenAtelier 28 oktober 2015 - 22:29

Dankjewel Nicole!

Antwoord
Joan Zaal 29 oktober 2015 - 23:25

Geweldig en het gaat helemaal goed komen hoor! Heel veel succes 🙂

Antwoord

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.