Na mijn plezierige kennismaking met de foodblogswap vorige maand, besloot ik mezelf weer aan te melden voor de swap van de maand juni. Dit keer bracht het lot mij naar de blog van Koen met de intrigerende naam: teveel kookboeken!?! Koen schrijft over meerdere passies, want behalve van kookboeken houdt hij ook van koken, kunst en Londen! Toevalligerwijs zat ik met mijn dochter in Londen op het moment dat ik via de swap op Koen’s blog terecht kwam. Zijn verhalen en leuke tips over deze bruisende stad kwamen op het juiste moment, bedankt Koen!
Eenmaal thuis heb ik geboeid door zijn recepten “gebladerd” en al snel werd duidelijk dat hij graag met verse kruiden en specerijen kookt. Ik heb de Bombay Potatoes gekozen, niet alleen omdat het me erg leek, maar ook erg makkelijk te maken is. Ideaal voor een Makkelijke Maandag Maaltijd! Ik heb, zoals de bedoeling bij een swap is, mijn eigen draai aan het recept gegeven en er een complete (vegetarische) maaltijd van gemaakt. Deze pittige aardappelcurry combineert namelijk prima met krokant gebakken spiegeleieren en een frisse tomatensalade. Serveer er nog wat verkoelende yoghurt en knapperig brood bij en je kleurrijke gezonde maaltijd is klaar!Voor tl maten heb ik 5 ml aangehouden, hiervoor gebruik ik keukenmaatschepjes die iets groter zijn dan de gemiddelde theelepel. Dit recept is voor 2 personen.
Ingrediënten:
Voor de Bombay Potatoes:
- 500 g aardappels(geschild gewicht)
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 tl gember, geraspt
- 1 tl bruine mosterdzaadjes*
- 20 g verse koriander, gehakt
- 1 tl komijnpoeder
- 2 tl korianderpoeder
- 1 tl kurkuma poeder (geelwortel)
- ¼ tl chilipoeder (of naar eigen smaak)
- ½ tl zout (of naar eigen smaak)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 blik gepelde tomaten
- 150 g diepvries doperwten
*mosterdzaadjes zijn bij de toko en Islamitische winkels te koop, ze hebben een licht pittige mosterdsmaak en combineren goed in veel curry gerechten. Je kunt ze eventueel achterwege laten.
Om erbij te serveren:
- 2-4 eieren (1-2 eieren per persoon)
- 2 el zonnebloemolie
- 1 grote groene chili (niet te pittige), fijngehakt
- beetje verse koriander, fijngehakt
- 2 tomaten, in stukjes
- ½ rode ui, fijngehakt
- zout naar smaak
- sap van ½ citroen
- yoghurt (Grieks of Turkse)
- (naan) brood
Bereiding:
- Schil en was de aardappelen en snijd ze in blokjes (3 cm). Kook ze in ongeveer 5-8 minuten in water met een beetje zout tot ze bijna gaar zijn en giet ze af.
- Maak, terwijl de aardappelen koken, de curry. Fruit hiervoor de uien in zonnebloemolie in 2 minuten zachtjes gaar. Voeg dan de knoflook en gember, kruiden, specerijen en zout toe en bak het kort mee. Doe de tomaten (met sap) erbij en breng het even aan de kook.
- Voeg dan de gekookte aardappelen toe en laat dit op een laag vuurtje stoven met de deksel op de pan tot de aardappels gaar zijn. Als de curry te droog dreigt te worden, voeg dan wat extra water toe. Voeg pas op het laatst de doperwten toe, want deze hebben maar een paar minuten nodig om te garen.
- Maak de tomatensalade terwijl de curry op het vuur staat. Meng hiervoor de tomaten, groene chili, rode ui, koriander en citroen. Breng het op smaak met een beetje zout en de salade is klaar.
- Voor de krokant gebakken eieren verhit je de zonnebloemolie in een koekenpan, Bak hierin de eieren op halfhoog vuur tot ze de gewenste gaarheid hebben. Bestrooi ze daarna met een beetje zout naar smaak.
- Serveer de aardappelcurry met de eieren, yoghurt, tomatensalade en wat brood.
Tip: een restje koude Bombay Potatoes zijn ook lekker als lunch de volgende dag.
Tip: je kunt in plaats van doperwten ook linzen of kikkererwten toevoegen.Veel plezier en eet smakelijk!
4 reacties
Louise welke kleur mosterdzaadjes, gele of bruine, heb je gebruikt/ wil het 1 deze dagen maken, lijkt me lekker, xxx
Date: Mon, 29 Jun 2015 09:40:50 +0000 To: jeane19@live.nl
Leuk Regine?!! Ik heb bruine mosterdzaadjes gebruikt, ik zal het gelijk in het recept vermelden. Ik hoor graag wat je ervan vond. Veel plezier!
Ziet er wel lekker uit, met de Aziatische keuken wordt ik altijd goed gezind. Niet alleen de kleuren maar vooral de kruiden en smaken x Sarah
Dankjewel Sarah! De Indiase keuken is inderdaad een kleurrijke en smaakvolle keuken.